Redactie ABM Financial News - Dinsdag 20 september 2016, 15:18 uur

De Amerikaanse futures wijzen dinsdag op hogere opening voor Wall Street. De futures van de Dow Jones Industrial Average noteerden dinsdag pakweg een half uur voor de openingsbel 0,3 procent hoger en de S&P 500 en de Nasdaq futures wonnen 0,4 procent.

De markt staat momenteel volledig in het teken van de Bank of Japan en de Federal Reserve, die woensdag met hun rentebesluit naar buiten komen. Het beleidscomité van de Amerikaanse centrale bank, het Federal Open Market Committee begint dinsdag aan de tweedaagse vergadering in aanloop naar het rentebesluit.

"Het is niet ongebruikelijk voor handelaren om voorzichtigheid te betrachten in aanloop naar deze evenementen, met name nu er twee rentebesluiten op één dag zijn, die beide het potentieel hebben enorme volatiliteit te creëren", aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda.

"De aandelenmarkten zien dinsdag weinig beweging", beaamde ook analist Jasper Lawler van CMC Markets. "Beleggers stellen belangrijke besluiten uit in aanloop naar de [Fed] beleidsvergadering."

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de woningbouw in de VS in augustus met 5,8 procent is gedaald naar 1,142 miljoen woningen, waarbij gerekend werd op een daling van 1,7 procent . Het aantal afgegeven bouwvergunningen daalde in augustus met 0,4 procent tot 1,139 miljoen.

Olie noteerde dinsdag omstreeks 15.00 uur lager. Een november-future West Texas Intermediate daalde 1,1 procent op 43,36 dollar, terwijl een november-future Brent 1,1 procent lager bewoog op 45,44 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1179. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1173 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1177 op de borden.

Stijgers en dalers
Apple noteerde voorbeurs 0,3 procent lager, ondanks een koersdoelverhoging door UBS van 115 dollar naar 127 dollar. Het advies werd gehandhaafd op Kopen.

Community Health Systems daalde 9,8 procent, nadat de ziekenhuis-exploitant meldde de mogelijke verkoop van het bedrijf te overwegen.

Chesapeake Energy verloor 2,5 procent, na het nieuws dat de activistische investeerder Carl Icahn meer dan de helft van zijn belang in het energiebedrijf heeft verkocht.

SeaWorld Entertainment noteerde 0,6 procent lager, nadat het concern meldde het kwartaaldividend voorlopig te schrappen.

GoPro noteerde voorbeurs 1,8 procent hoger, nadat de producent van actiecamera's een dag eerder twee nieuwe modellen lanceerde, evenals de GoPro Karma Drone.

FedEx steeg 1,5 procent, nadat het bedrijf meldde volgend jaar de tarieven te willen verhogen.

Allergan neemt Tobira Therapeutics over voor 1,7 miljard dollar. Allergan noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent lager en Tobira steeg 586,1 procent.

Lennar daalde 1,9 procent nadat de huizenbouwer voor de openingsbel met sterke kwartaalcijfers kwam.

Slotstanden
Wall Street is maandag vrijwel ongewijzigd gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijwel ongewijzigd op 2.139,12 punten, de Dow Jones index eindigde nipt lager op 18.120,17 punten en de Nasdaq verloor 0,2 procent op 5.235,03 punten.

Leren beleggen

Live koersen