Redactie ABM Financial News - Woensdag 7 september 2016, 15:01 uur

De Amerikaanse beurzen openen woensdag naar verwachting vlak, in aanloop naar de publicatie van het Beige Book nabeurs. Futures op de toonaangevende S&P 500 en de Dow Jones Industrial Average noteerden pakweg een half uur voor de openingsbel 0,1 lager en de Nasdaq futures wonnen 0,1 procent.

De markt kijkt woensdag met name uit naar de publicatie van het Beige Book waarbij beleggers meer inzicht hopen te krijgen in de richting van de rentetarieven van de Federal Reserve. Voorzitter van de Richmond Fed Jeffrey Lacker en zijn collega van de Kansas Fed Esther George verschijnen woensdag in een panel over monetair beleid en de economie.

"De markt interpreteert slecht nieuws als goed nieuws", vatte analist Naeem Aslam van Think Markets het sentiment voorbeurs samen. "Als economische data een renteverhoging niet ondersteunen zal de Fed zijn ruime monetaire beleid niet verkrappen", voegde hij toe. "Met andere woorden: Beleggers stuwen de Amerikaans beurzen naar nieuwe recordhoogten vanwege de zwakke economische data, die volgens hen de kans op een Fed-renteverhoging heeft doen afnemen."

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat er vorige week in Amerika meer hypotheken zijn aangevraagd. De MBA-marktindex steeg van 545,2 naar 549,9.

Olie noteerde woensdag verdeeld. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent op 44,58 dollar, terwijl een november-future Brent 0,4 procent goedkoper werd op 47,09 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1248. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1255 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1248 op de borden.

Stijgers en dalers
Apple kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers. De techgigant presenteert later op de dag naar verwachting zijn nieuwe iPhone 7 tijdens een evenement in San Francisco. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,1 procent hoger.

Chipotle Mexican Grill steeg in de elektronische handel voorbeurs 5,7 procent, na het nieuws dinsdag dat Bill Ackman's Pershing Square Capital Management een belang in de fastfoodketen heeft genomen van 9,9 procent.

Advanced Micro Devices daalde 3,1 procent, nadat het concern dinsdag bekendmaakte 1 miljard dollar te willen ophalen met een aandelen- en obligatie uitgifte.

Delta Air Lines noteerde voorbeurs 0,5 procent hoger, nadat de luchtvaartmaatschappij meldde dat de drie dagen durende computerstoring er naar verwachting voor zorgt dat de aangepaste winst in het derde kwartaal 150 miljoen dollar lager uitkomt. De omzet per eenheid, voor de markt een belangrijke graadmeter, zal met 7 procent afnemen.

General Mills noteerde 1,3 procent lager, nadat de producent van Cheerios, Annie's en Yoplait meldde nog steeds te verwachten zijn doelstellingen voor het gebroken boekjaar 2017, dat afloop op 28 mei, te halen, hoewel de resultaten in het tweede kwartaal zwakker zullen zijn.

Autoproducent Ford noteerde 0,4 procent hoger, nadat het concern meldde dat de verkopen in China in augustus op jaarbasis 22 procent hoger uitkwamen. De Amerikaanse autoproducent realiseerde daarmee zijn sterkste maand ooit in dat land. Ford verkocht er 96.450 auto's.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,3 procent hoger op 2.186,48 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 18.538,12 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent op 5.275,91 punten.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney