Redactie ABM Financial News - Dinsdag 13 september 2016, 16:14 uur

De wereldwijde luchtvaartsector heeft in het tweede kwartaal solide gepresteerd. Dit bleek dinsdag uit het maandelijkse rapport van branchevereniging IATA.

Uit de door IATA onderzochte financiële resultaten van luchtvaartmaatschappijen bleek dat de winstgevendheid en kasstromen zich stabiel hebben ontwikkeld.

IATA zei dat de winst na belasting in dollars 20 procent lager lag dan in het tweede kwartaal van 2015, maar de EBIT-marge steeg licht naar 9,9 procent. De stijging van de marge werd vooral gedragen door Noord-Amerikaanse vliegmaatschappijen. In de regio Azië-Pacific bleef de winstmarge ongewijzigd en in Europa was sprake van een lichte daling.

Door de brancheorganisatie ondervraagde CFO's verwachten niet dat de winstgevendheid in de komende twaalf maanden zal verbeteren. De financiële directeuren werden begin juli ondervraagd.

Na een stijging van bijna 6 procent in juli, daalde de aandelen van luchtvaartmaatschappijen met 1,6 procent in augustus. In Azië-Pacific was de daling met 2,2 procent het grootst. In Europa en Noord-Amerika daalden de luchtvaartaandelen licht met 0,9 procent.

Leren beleggen

Live koersen