Redactie ABM Financial News - Vrijdag 9 september 2016, 16:11 uur

De olieprijs staat een herstel te verwachten in de komende maanden. Dit schreven analisten van Bank of America Merrill Lynch vrijdag.

De Amerikaanse zakenbank rekent op prijs voor West Texas Intermediate olie van 54 dollar per vat tegen het jaareinde. Momenteel noteert ruwe olie op circa 47 dollar per vat. Dit betekent dat volgens de analisten iedere dip een goed koopmoment is voor beleggers, al wijzen ze erop dat hier wel risico's aan zijn verbonden.

De bijeenkomst van OPEC op 26 september in Algiers kan tot meerdere uitkomsten leiden, maar het basisscenario van Bank of America Merrill Lynch is dat er niets zal gebeuren. De bijeenkomst kan ook leiden tot een bevriezing van de productie alsmede een hernieuwde prijzenoorlog.

Wanneer de prijzen voor WTI olie stijgen, verwachten de marktvorsers dat het verschil met Europese Brent olie groter zal worden en tijdelijk tot een spread van 3 dollar per vat kan uitkomen. Maar de Amerikaanse bank denkt dat uiteindelijk een structurele verlaging van de Amerikaanse aardolievoorraden noodzakelijk zijn voor een prijsstijging.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney