Redactie ABM Financial News - Woensdag 10 augustus 2016, 14:58 uur

Wall Street koerst af op vlakke opening, waarmee de Amerikaanse beurzen, vanwege een gebrek aan macro-publicaties, opnieuw op een ingetogen handelsdag lijken af te stevenen, terwijl de indexen rond recordniveau's schommelen.

De futures van de Dow Jones Industrial Average, de S&P 500 futures en de Nasdaq 100 futures noteerden pakweg een half uur voor de openingsbel 0,1 procent hoger.

"De volumes zijn zeer laag omdat beleggers in afwachting zijn van een grote marktkatalysator", aldus marktanalist Angus Nicholson van IG.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het totaal aantal aanvragen in de VS vorige week is gestegen met 7,1 procent ten opzichte van de week ervoor.

Om 16.30 uur staan de wekelijkse olievoorraden in de VS geagendeerd.

De future voor een vat West Texast Intermediate noteerde pakweg een half uur voor de openingsbel 0,3 procent lager op 42,64 dollar en de Brent-future noteerde vlak op 45,02 dollar.

De euro noteerde ten opzichte van de dollar 0,6 procent hoger op 1,1187.

Stijgers en dalers
Walt Disney kon voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de entertainmentgigant dinsdag laat beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde. Het concern kondigde tevens een streamingsdienst aan voor ESPN. Desondanks verloor het aandeel 1,3 procent.

SolarCity rapporteerde dinsdag laat een groter dan verwacht verlies over het afgelopen kwartaal. Het aandeel noteerde 0,2 procent hoger. Tesla Motors, dat onlangs de overname van SolarCity aankondigde, daalde 0,4 procent.

Sunpower noteerde 30,7 procent lager, nadat de producent van zonnepanelen dinsdag laat waarschuwde voor uitdagingen en meldde 1.200 banen te schrappen, ofwel 15 procent van het werknemersbestand.

Yelp noteerde in de elektronische handel voorbeurs 13,4 procent hoger, nadat de reviewwebsite onverwacht een winst rapporteerde over het afgelopen kwartaal.

Luxe handtassenconcern Michael Kors rapporteerde voorbeurs beter dan verwachte resultaten over het fiscale eerste kwartaal. Het concern gaf echter een zwakke outlook af voor het fiscale tweede kwartaal. Het aandeel daalde 4,8 procent.

Ralph Lauren rapporteerde voorbeurs over het eerste kwartaal een nettoverlies van 22 miljoen dollar, ofwel een verlies per aandeel van 0,27 dollar, op een omzet van 1,55 miljard per aandeel De aangepaste winst kwam uit op 1,06 dollar per aandeel. Het aandeel noteerde 7,3 procent hoger.

Hamburgerketen Shake Shack publiceert nabeurs kwartaalcijfers en noteerde voorbeurs 0,5 procent hoger.

Slotstanden
Wall Street is dinsdag ovewegend vlak gesloten, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,02 hoger sloot op 18.533,05 punten, de S&P 500 0,04 procent steeg naar 2.181,74 punten en de Nasdaq 0,2 procent won tot 5.225,48 punten.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney