Redactie ABM Financial News - Donderdag 11 augustus 2016, 14:54 uur

Wall Street koerste donderdag af op een hogere opening, hoewel lagere olieprijzen de weg omhoog inperken.

De futures wezen een half uur voor opening voor zowel de Dow Jones Industrial Average als de Nasdaq 100 futures op een plus van 0,3 procent. Futures voor de S&P 500 futures stonden 0,2 procent hoger.

De olieprijs bewoog donderdag richting de 40 dollar per vat na een pessimistisch rapport over de vraag naar olie. De septemberfuture voor een vat ruwe olie noteerde donderdag in de middaghandel op de New York Mercantile Index 0,2 procent lager op 41,69 dollar per vat.

"Amerikaanse markten zijn de afgelopen weken ontvankelijker geweest voor bewegingen in de olieprijs, en ik verwacht dat dit zich aanhoudt in de komende weken als de olieprijs terug onder de 40 dollar per vat duikt", zei Craig Erlam, marktanalist bij Oanda.

"De olieprijs bewoog deze ochtend weer lager, wat op de beursindices kan drukken na de opening, maar tot nu toe houden ze zich staande", voegde Erlam toe.

Het Internationaal Energieagentschap verlaagde donderdag zijn vooruitzicht voor de groei in de vraag naar olie in het aankomend jaar, op grond van een minder optimistisch economische outlook.

Op macro-economisch vlak bleken de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de week eindigend op 6 augustus tot een aantal van 266.000 te zijn gedaald, versus 269.000 in de week daaraan voorafgaand. De verwachting lag op een aantal van 265.000.

De importprijzen bleken in de tussentijd uit een afzonderlijk rapport met 0,1 procent gestegen te zijn. De exportprijzen stegen met 0,2 procent.

De euro noteerde rond de klok van drie uur 0,2 procent lager op 1,1159 dollar.

Stijgers & Dalers
Kura steeg 54 procent in de elektronische handel nadat het biotechconcern woensdag na het slot van Wall Street aankondigde dat fase 2 resultaten voor zijn behandeling tegen kanker veelbelovende resultaten vertoonde.

Valeant Pharmaceuticals kelderde voorbeurs 6,6 procent, na berichtgeving, op basis van bronnen, dat er een strafrechtelijk onderzoek loopt naar de farmaceut. Het concern zou verzekeraars opgelicht hebben.

Voor opening van Wall Street openden onder meer Alibaba en Macy's hun boeken.

Macy's steeg 11 procent, nadat de retailer tweedekwartaalresultaten publiceerde die de verwachtingen overtroffen en aankondigde 100 winkels te sluiten van zijn in totaal 728 winkels bedragende portfolio.

Ook de resultaten van Alibaba werden goed ontvangen. Het aandeel steeg 5 procent, nadat het Chinese e-commerce concern een winst en omzet rapporteerde die eenvoudig de verwachtingen overtroffen. Het aantal actieve kopers steeg in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder met 18 procent naar 434 miljoen.

Slotstanden
Wall Street is woensdag lager gesloten, waarbij fors lagere olieprijzen op het sentiment drukten. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,2 procent lager op 18.495,66 punten, de S&P 500 verloor 0,3 procent op 5.175,49 punten en de Nasdaq daalde 0,4 procent tot 5.204,58 punten.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney