Redactie ABM Financial News - Donderdag 18 augustus 2016, 14:53 uur

Wall Street stevent af op een vlakke opening. De futures van de Dow Jones Industrial Average, de S&P 500 en de Nasdaq noteerden pakweg een half uur voor de openingsbel 0,1 procent lager.

Woensdag sloten de Amerikaanse beurzen licht hoger, nadat de markt de verliezen van zich afschudde toen uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve bleek dat de leden van het Federal Open Market Committee (FOMC) verdeeld blijven over een renteverhoging.

William Dudley van de New York Fed, die eerder deze week al zei een spoedige renteverhoging te voorzien, zal vanmiddag een toespraak geven, terwijl zijn collega van de San Francisco Fed, John Williams, later op de dag ook een speech geeft.

"Er was een duidelijke scheidslijn tussen de beleidsmakers die vonden dat een renteverhoging eraan zat te komen en diegenen die eerst meer economische data wilden afwachten, waardoor een verhoging in september onwaarschijnlijk wordt", schreef marktanalist Craig Erlam van OANDA.

"Hoewel de markten in het algemeen toch al niet geloofden dat dit zou gebeuren, was een verhoging in december zo goed als ingeprijsd voorafgaand aan het verschijnen van de notulen, maar nu lijkt dat tijdstip weer verschoven naar maart volgend jaar."

"De S&P 500 blijft net onder zijn recente recordniveau", aldus Sam Stovall, een strateeg van S&P Global Market Intelligence.

"Het sentiment blijft positief, waarbij de index boven het steunniveau van 2.159 tot 2.175 noteert", voegde Stovall toe. "Zelfs als bij een sterkere daling dit steunniveau wordt doorbroken zijn de volgende steunniveau's op 2.134 en 2.115 punten, waarbij sprake zou zijn van aanzienlijke interesse om te kopen."

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS in de week eindigend op 13 augustus is gedaald met 4.000 naar 262.000.

Tevens werd bekend dat de bedrijvigheid in de industrie in de regio Philadelphia in augustus is gegroeid van 2,9 in juli naar 2,0. De stijging was conform de verwachting.

Later op de dag volgen de leidende indicatoren van juli.

De dollar noteerde pakweg een half uur voor de openingsbel 0,2 procent hoger op 1,1313.

De septemberfuture voor een vat ruwe olie noteerde aan de Nymex een 0,6 procent hoger op 47,08 dollar. Brent daalde 0,1 procent tot 49,81.

Stijgers en dalers
Wall-Mart noteerde gedurende de elektronische handel voorbeurs 2,9 procent hoger, nadat de retailgigant over het tweede kwartaal een beter dan verwachte nettowinst en identieke omzet rapporteerde.

Cisco verloor 1,3 procent. Hoewel de maker van netwerkapparatuur woensdag laat beter dan verwachte resultaten rapporteerde kondigde het concern tevens aan 5.500 banen te willen schrappen.

Hormel Foods noteerde voorbeurs 1,1 procent hoger, nadat het bedrijf achter de Span en Jennie-O merken over het fiscale derde kwartaal een beter dan verwachte winst rapporteerde. Het concern verhoogde tevens de winstverwachting voor het hele boekjaar.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index eindigde woensdag 0,1 procent hoger op 18.573,94 punten, de S&P 500 sloot 0,2 procent hoger op 2.182,22 punten en de Nasdaq eindigde vrijwel vlak op 5.228,66 punten.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney