Redactie ABM Financial News - Donderdag 4 augustus 2016, 14:56 uur

Wall Street koerste donderdag af op een licht hogere opening, nadat de Bank of England voor het eerst in zeven jaar de rente verlaagde en daarnaast het obligatie opkoopprogramma verhoogde.

De Amerikaanse futures noteerden pakweg een half uur voor de openingsbel 0,2 procent hoger, de S&P 500 wonnen 0,1 procent en de Nasdaq futures noteerden vlak.

De aandacht richtte zich voorbeurs met name op Londen, waar de Bank of England zijn belangrijkste rentetarief verlaagde met 25 basispunten tot 0,25 procent. De verlaging was in lijn met de verwachting van analisten. Het obligatieaankoopprogramma ter waarde van 375 miljard Britse pond werd uitgebreid naar 435 miljard pond. De centrale bank meldde tevens voor 10 miljard Britse pond aan bedrijfsobligaties te gaan opkopen.

Voorbeurs werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in Amerika vorige week is gestegen met 3.000 naar 269.000, waarbij gerekend werd op 265.000 aanvragen.

De data werden met extra interesse bekeken, aangezien het Amerikaanse ministerie van Arbeid vrijdag het banenrapport over juli publiceert. Vooraf door FactSet geraadpleegde economen rekenen op een groei van 185.000 banen, versus een groei van 287.000 banen in juni.

Later op de middag staan op macro-economisch vlak de fabrieksorders in juni geagendeerd.

Daarnaast zullen beleggers de olieprijzen in de gaten houden, nadat woensdag uit het wekelijkse Amerikaanse voorradenrapport bleek dat de benzinevoorraden vorige week flink zijn gedaald.

"Olie is opnieuw een centraal thema op de wereldwijde financiële markten", volgens marktstrateeg Chris Weston van IG die op korte termijn consolidatie van de olieprijzen voorziet na de recente dip.

Rond de klok van drie uur noteerde een vat ruwe olie met levering september 0,2 procent lager op 40,76 dollar, terwijl voor een vat Brent met levering oktober 0,7 procent minder werd betaald op 42,83 dollar.

De euro noteerde ten opzichte van de dollar op 1,1148, waarbij het Britse pond ten opzichte de greenback 1,1 procent lager noteerde op 1,3178.

Stijgers en dalers
Tesla noteerde voorbeurs 0,1 procent lager, nadat de producent van elektrische auto's woensdag laat een groter dan verwacht verlies rapporteerde over het tweede kwartaal, ondanks een hogere omzet. Tesla meldde gedurende de tweede helft van het boekjaar naar verwachting 50.000 auto's te zullen afleveren.

Digitaal betalingsbedrijf Square won 19,3 procent, nadat het concern de omzetverwachting voor het hele boekjaar verhoogde.

Transocean steeg 1,3 procent, ondanks een scherpe daling van de nettowinst en omzet het afgelopen kwartaal. Wel presteerde de oliedienstverlener beter dan verwacht.

Herbalife won 2,9 procent. Hoewel de producent van voedingsproducten een nettoverlies rapporteerde over het tweede kwartaal, verhoogde het bedrijf zijn outlook voor het hele boekjaar.

Tripadvisor noteerde voorbeurs 7,5 procent lager, nadat de boekings- en beoordelingswebsite een daling van de hotelomzet rapporteerde en daardoor zijn doelstellingen miste.

Mediabedrijf Viacom heeft het afgelopen kwartaal een nettowinst geboekt van 432 miljoen dollar versus 591 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg 1,6 procent tot 3,12 miljard dollar. Het aandeel steeg 4,9 procent.

Kellogg noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,2 procent lager, hoewel de kwartaalresultaten van het bedrijf in lijn met de verwachting waren en het bedrijf een positieve outlook afgaf. De omzet bleef echter achter bij de verwachtingen.

GoDaddy steet 7,7 procent, nadat de aanbieder van webadressen het afgelopen kwartaal een kleiner nettoverlies boekte op een hogere omzet.

Slotstanden Wall Street
Wall Street is woensdag met winst gesloten. De S&P 500 steeg 0,3 procent tot 2.163,50 punten, de Dow Jones-index steeg 0,2 procent op 18.350,20 punten en de Nasdaq won 0,3 procent tot 4.734,33 punten.

Leren beleggen

Live koersen