Redactie ABM Financial News - Dinsdag 30 augustus 2016, 17:23 uur

De bereidheid van institutionele beleggers wereldwijd om aandelen te kopen is in augustus stevig gedaald, vooral in Noord-Amerika en Europa, volgens een index van State Street.


De index daalde van 98,0 punten naar 89,7 punten, vooral door een daling in Noord-Amerika van 99,8 tot 89,5 punten. Het vertrouwen bleef het laagste onder Europese beleggers, met daling van 92,4 tot 86,8, terwijl Aziatische beleggers verhoudingsgewijs positief bleven, met een score van 106,1 punten.

Een score van 100 zou wijzen op een neutrale risicobereidheid bij beleggers.

Ken Froot, een van de bedenkers van de index, noemde de onrustige zomer en tegenvallende halfjaarcijfers in de VS als reden voor het lagere vertrouwen.

Hints van Fed-voorzitter Janet Yellen op een mogelijke rentestijging zouden volgens hem de risicobereidheid van beleggers verder kunnen verminderen.

Financieel dienstverlener State Street bewaart 28 biljoen euro aan vermogen voor beleggers. De instelling baseert de index op de hoeveelheid aandelen die institutionele beleggers kopen, wat wordt gezien als een indicatie van risicobereidheid en vertrouwen.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney