Redactie ABM Financial News - Vrijdag 19 augustus 2016, 18:13 uur

Vopak heeft in het afgelopen halfjaar iets lager dan voorziene resultaten geboekt, mede doordat de activiteiten in Nederland lager uitvielen dan gedacht. Dit stelde analist Dirk Verbiesen van KBC Securities vrijdag in reactie op de halfjaarcijfers van het tankopslagbedrijf.

De Nederlandse activiteiten droegen in het afgelopen kwartaal voor 72,5 miljoen euro bij aan het bedrijfsresultaat. Voorafgaand aan de cijfers mikte Verbiesen nog op 74,8 miljoen euro. Verder bleken er op regionaal niveau weinig afwijkingen in de cijfers ten opzichte van de verwachtingen, aldus Verbiesen.

De marktvorser noemde de 76 miljoen euro aan eenmalige kosten en afwaarderingen in het afgelopen kwartaal "significant". Verbiesen bleek wel te spreken over de nettoschuldpositie van Vopak. Waar de nettoschuld eind 2015 nog 2.296 miljoen euro bedroeg, kwam deze ultimo juni liefst 503 miljoen euro lager uit op 1.793 miljoen euro. Verbiesen rekende op een nettoschuld van 1.953 miljoen euro.

KBC Securities handhaafde het Houden advies op Vopak met een koersdoel van 45,00 euro. Op een rood Damrak koerste het aandeel Vopak vrijdagochtend 6,1 procent lager op 44,90 euro.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney