Redactie ABM Financial News - Donderdag 11 augustus 2016, 18:48 uur

Een rechtbank heeft donderdag stakingen onder het grondpersoneel bij KLM verboden tot 4 september. Dit meldde de Nederlandse tak van Air France-KLM donderdagmiddag.


De uitspraak van de rechtbank in Haarlem komt nadat FNV luchtvaart het grondpersoneel had opgeroepen om begin augustus het werk te onderbreken, maar KLM spande in de tussentijd een kort geding aan om de staking te dwarsbomen.

"KLM is tevreden, voelt zich gesteund met deze uitspraak en blijft bij het standpunt dat er een goed voorstel op tafel ligt dat de route omhoog is voor het bedrijf", zei KLM donderdag.

KLM biedt het grondpersoneel per 2018 een loonsverhoging van 1 procent, maar de vakbond voor het grondpersoneel wilde die loonsverhoging minstens naar voren getrokken zien worden, in plaats van pas over anderhalf jaar in te laten gaan. Met het gebrek aan voorspoed in onderhandelingen riep de vakbond KLM grondpersoneel op te staken op woensdagavond 3 augustus tussen half 8 en negen uur. De rechtbank oordeelde toen echter dat de actie opgeschort moest worden omdat er meer tijd nodig was om tot een oordeel te komen.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney