Redactie ABM Financial News - Woensdag 3 augustus 2016, 17:48 uur

Een Nederlandse rechtbank heeft de geplande staking van KLM grondpersoneel voor woensdagavond opgeschort. Dit meldde KLM woensdag.

FNV luchtvaart had grondpersoneel opgeroepen om woensdagavond tussen half 8 en negen uur het werk te onderbreken, maar KLM spande in de tussentijd een kort geding aan om de staking te dwarsbomen.

Woensdagmiddag oordeelde de rechter meer tijd nodig te hebben om tot een oordeel te komen. De uitspraak wordt nu verwacht op donderdag 11 augustus. Tot die tijd verbiedt de rechter acties en werkonderbrekingen.

"KLM is tevreden met deze uitspraak. We zijn blij dat onze passagiers en ook onze medewerkers niet de dupe worden van deze FNV-actie vanavond", zei KLM.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij meldde verder open te blijven staan voor een dialoog.

KLM kondigde eerder op woensdag aan in te schatten dat de voorgenomen stakingsactie onder grondpersoneel de luchtvaartmaatschappij drie tot vier miljoen euro kost.

"Hoewel slechts een kleine groep mensen het werk neerlegt, heeft dit gevolgen voor 12.000 passagiers in de vorm van vertraging, het missen van een aansluiting of bagage die achter blijft", zei KLM.

Het aandeel Air France-KLM was woensdag één van de grootste dalers op de Amsterdamse beurs met een verlies van 4,4 procent.

Leren beleggen

Live koersen