Redactie ABM Financial News - Woensdag 17 augustus 2016, 18:07 uur

PostNL heeft een kort geding gewonnen dat door retailers met een PostNL ophaalpunt was aangespannen. Dit bevestigde PostNL woensdag.

"Het is jammer dat de stap naar de rechter nodig was, het is altijd vervelend om samen voor de rechter te staan. We hechten veel waarde aan goede contacten met retailers waarmee we een samenwerking hebben", zei PostNL in een verklaring.

Retailers begonnen het kort geding uit protest tegen een tariefverlaging die PostNL invoerde, die volgens de brancheorganisatie de retailers gemiddeld 9.000 euro aan omzet per jaar zou kosten.

Vereniging van Postale en Bancaire Retailers (VVP) zei het kort geding op procedurele gronden verloren te hebben. "De rechtbank is van oordeel dat de situatie te complex is om in een kort geding te behandelen. Ook konden de financiële consequenties van de vergoedingverlaging door PostNL niet volledig worden overzien", zei VVP.

PostNL heeft per 1 juli de vergoedingen tot 40 procent verlaagd.

"We voeren weloverwogen wijzigingen door en zijn druk bezig met het uitbreiden van het aantal pakketpunten. Dat doen we samen met de retailers en dat blijven we ook samen doen. We zijn continu bezig om ons locatienetwerk uit te breiden en te verbeteren, daar horen aanpassingen in de tarieven bij", aldus PostNL.

De VVP heeft ook een bodemprocedure tegen PostNL aangespannen, welke procedure "meer mogelijkheden biedt om de bezwaren tegen de handelwijze van PostNL te behandelen", zei voorzitter Gerard van Wezenbeek van VVP.

Ook hoopt de vereniging de dialoog te kunnen hervatten: "Er verandert veel in de post- en pakkettenmarkt. Het is goed dat we daar als postbedrijf en organisatie van postretailers samen in optrekken”.

Leren beleggen

Live koersen