Redactie ABM Financial News - Dinsdag 2 augustus 2016, 16:26 uur

Pfizer heeft in het tweede kwartaal een hogere winst en omzet geboekt. Dit meldde de Amerikaanse farmareus dinsdagmiddag.


De verbeterde resultaten waren deels te danken aan de bijdrage van Hospira, dat Pfizer in september vorig jaar overnam. Destijds gaf het concern uit New York al aan te verwachten dat de overgenomen activiteiten, onder meer op het gebied van injecteerbare medicijnen, in het eerste jaar na de afronding van de transactie direct zouden bijdragen aan de winst per aandeel.

In het tweede kwartaal steeg de aangepaste winst met 11 procent van ruim 3,5 miljard naar 3,9 miljard dollar. Per aandeel kwam de aangepaste winst 14 procent hoger uit op jaarbasis op 0,64 dollar.

De omzet nam met 11 procent toe, van 11,9 miljard tot 13,1 miljard dollar. De overgenomen activiteiten van Hospira droegen voor 1,1 miljard dollar bij aan de opbrengsten, terwijl de omzet bij de divisies Innovative Health en Essential Health met respectievelijk 7 en 16 procent stegen.

Onder de streep resteerde wel een lagere nettowinst van circa 2 miljard dollar, tegenover 2,6 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2015.

Outlook
Pfizer herhaalde dinsdag de outlook voor heel het jaar en verwacht een omzet van 51 miljard tot 53 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel van 2,38 tot 2,48 dollar.

Het aandeel noteerde in de elektronische handel in Amerika vanmiddag een half procent hoger op 37,50 dollar.

Leren beleggen

Live koersen