Redactie ABM Financial News - Woensdag 17 augustus 2016, 13:11 uur

BAM Groep heeft in het eerste halfjaar een hogere winst behaald dan een jaar eerder. Dit bleek uit een rondgang van ABM Financial News onder een drietal analisten.


Gemiddeld verwachten deze marktvorsers dat het bedrijfsresultaat (EBT), aangepast voor herstructureringen, zal toenemen van 19,6 miljoen naar 33,4 miljoen euro.

BAM begon het jaar zwak. Net als Heijmans blijft de onderneming last houden van oude verlieslatende projecten die de winstgevendheid drukken. In de eerste maanden waren het oudere projecten in Duitsland en België die voor problemen zorgden.

Aan het begin van het jaar waren de probleemprojecten goed voor een totale waarde van circa 1 miljard euro. Analist Tijs Hollestelle van ING verwacht dat hiervan medio 2016 nog de helft is overgebleven. De marktvorser blijft positief gestemd over de vooruitzichten van het bouwbedrijf, wat zijn koopaanbeveling verklaart.

Analist Dirk Verbiesen van KBC Securities, die ook een koopadvies heeft op BAM, rekent erop dat het merendeel van de probleemprojecten dit jaar zal worden afgerond en de analist verwacht dat in 2017 de winst vervolgens flink kan stijgen.

De aandacht zal bij de halfjaarcijfers ook uitgaan naar de invloed van Brexit op de grootste bouwer van Nederland. Analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers vraagt zich af in hoeverre er negatieve gevolgen zichtbaar zijn voor de klanten van BAM in het Verenigd Koninkrijk en op de orderinstroom. Van Beek wees daarbij ook op de impact van de stevig daling van het Britse pond.

Net als ING en KBC Securities is Theodoor Gilissen positief over BAM en luidt het advies Aanbevolen.

Hollestelle van ING verwacht dat de Brexit in de eerste zes maanden een negatieve impact op de omzet had van ongeveer 6 procent en dat dit in de tweede jaarhelft beduidend hoger zal zijn.

BAM maakt de resultaten donderdag voorbeurs bekend.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel BAM Groep woensdag 1,2 procent hoger op 3,82 euro.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney