Redactie ABM Financial News - Maandag 22 augustus 2016, 13:14 uur

IMCD boekt over de eerste jaarhelft van dit jaar een gestegen omzet en operationeel resultaat mede als gevolg van overnames in 2015 en autonome groei. Dit blijkt uit de ramingen van drie door ABM Financial News analisten.


IMCD deed vorig jaar een overname in de Verenigde Staten en in Brazilië. Analist Quirijn Mulder van ING is met name geïnteresseerd in de gang van zaken rondom de Amerikaanse acquisitie van Cachat. "Cachat verschilt in twee opzichten van IMCD met een lagere brutomarge, maar een hogere ratio voor de cashconversie en dat betekent dat Cachat efficiënter werkt en minder kosten heeft", aldus Mulder.

Mulder raamt de omzet over de eerste zes maanden van dit jaar op 881 miljoen euro. Over de eerste zes maanden van 2015 was dit 729 miljoen euro. Zijn taxatie voor het operationeel resultaat ligt op 77,5 miljoen euro tegen 62,1 miljoen euro een jaar eerder. Mulder hanteert het advies Kopen met een koersdoel van 38,80 euro.

Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux houdt rekening met een bedrijfsresultaat (EBITA) van 78,4 miljoen euro over de eerste helft en 39,3 miljoen euro over het tweede kwartaal. Olofsen stelt dat IMCD naast overnames ook profiteerde van autonome groei in Europa en opkomende markten. Hij schat het negatieve valuta-effect in op 3 procent. Ook Olofsen heeft een koopadvies met een koersdoel van 35,50.

Deutsche Bank, dat alleen een raming heeft voor de april-juni periode, gaat voor die periode uit van een bedrijfsresultaat van 40 miljoen. Een raming voor de omzet ontbreekt. Analist Sylvia Foteva heeft het aandeel IMCD ook op Kopen staan met een koersdoel van 42,00 euro.

IMCD publiceert dinsdag om 07.00 uur de halfjaarcijfers.

Leren beleggen

Live koersen