Redactie ABM Financial News - Woensdag 10 augustus 2016, 18:23 uur

De dollar noteerde woensdagochtend lager ten opzichte van de euro en de Japanse yen, hoewel dat volgens marktkenners deels te maken had met de lage volumes, waardoor de bewegingen werden uitvergroot.

"Na het sterke banenrapport van vorige week was de dollar in trek, maar nu zien we een verkoopgolf voorafgaand aan de zomervakantie [in Japan]", aldus marktstrateeg Kengo Suzuki van Mizuho Securities.

"De huidige dollarzwakte kan dan ook als een technische correctie gezien worden", volgens marktanalist Ron van der Does van IG. Beleggers lijken er ondanks het positieve Amerikaanse banenrapport niet van overtuigd dat de Federal Reserve de rente spoedig zal verhogen.

Voor elke euro kregen beleggers vanochtend 1,1144 dollar, waarmee de munt 0,2 procent meer waard was dan bij het slot dinsdag. Voor de greenback kreeg men minder yens; de dollar daalde met 0,4 procent tot 101,48 yen. De Japanse munt werd als veilige belegging gezien, terwijl de Nikkei index licht daalde.

Het Britse pond zakte dinsdag weer onder de 1,30 dollar in reactie op de opmerkingen van bestuurslid Ian McCafferty die in een opiniestuk in een Britse krant verklaarde dat de bank de geldkraan mogelijk verder open moet draaien.

"Dit lijkt te wijzen op een verdere renteverlaging en nog meer QE", schreven analisten van Davy Research vanochtend.

Verder waren valutabeleggers ook niet blij met het nieuws dat de Bank of England dinsdag niet in staat was om voor het geplande bedrag van 1,17 miljard Britse pond aan obligaties terug te kopen onder het nieuwe QE programma. Volgens kenners waren het vooral verzekeraars en pensioenfondsen, die worstelen met dalende yields, die weigerden Gilts te verkopen aan de Britse centrale bank.

Woensdagochtend wist het pond te herstellen tot 1,3032 dollar, volgens kenners vanwege short covering.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney