Redactie ABM Financial News - Woensdag 31 augustus 2016, 17:51 uur

De euro naderde van dinsdag op woensdag de 1,11 dollar en kwam daarmee in de buurt van zijn 200-daags voortschrijdend gemiddelde. Mocht de munt ten opzichte van de dollar verder dalen dan komt ook een aantal stoploss-niveaus in beeld. Het is vooral de kracht van de dollar die de munt onder druk zet. Dat geldt ook voor de yen.

Valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury weet dat de markt deze week maar naar één aspect kijkt. "En dat is het Amerikaanse banenrapport over augustus van aanstaande vrijdag", aldus Erdmann. "Alle seinen staan momenteel voor een volgende renteverhoging op groen en dat zie je terug in de dollarkracht. In feite wordt er gewoon rente gekocht en dat heeft ook een drukkend effect op de valuta van opkomende markten", aldus Erdmann.

Op de wat kortere termijn kijkt de markt volgens Erdmann naar de inflatiedata uit de eurozone en de groei van het aantal banen in augustus in de Amerikaanse private sector. "De prijsontwikkeling in Duitsland, die gisteren uitkwam, was niet al te bemoedigend met een vlakke ontwikkeling in augustus".

De euro noteerde woensdag op 1,1137 dollar. De dollar noteerde op 103,27 yen.

Leren beleggen

Live koersen

Wereldtijden

 New York

 London

 Paris

 Tokyo

 Beijing

 Sydney