Redactie ABM Financial News - Maandag 15 augustus 2016, 13:23 uur

De aandacht op de valutamarkten zal ook deze handelsweek uitgaan naar het Britse pond, nadat de Britse munt vorige week onder het eerdere post-Brexit dieptepunt daalde.

Afgelopen weekeinde werd bekend dat de Brexit later zal plaatshebben dan eerder werd verwacht, "gewoonweg omdat de mankracht en de kennis daartoe vooralsnog ontbreekt", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury. "De druk op de Britse munt zal de komende jaren aanhouden", voegde hij toe. "De grote vraag daarbij is hoe groot de impact uiteindelijk zal zijn op de Britse munt."

De handelaar wijst erop dat de reële economie veel meer door de Brexit wordt geraakt dan eerder werd verwacht. Morgen is op macro-economisch vlak tevens een belangrijke dag voor de Britste munt, aangezien onder andere Britse data over consumenten- en producentenprijzen verschijnen.

Daarnaast wordt het sentiment volgens Erdmann beheerst door de vraag of de Federal Reserve de rente dit jaar wel of niet gaat verhogen. Na de tegenvallende Amerikaanse detailhandelsverkopen van vrijdag schat de markt de kans op een renteverhoging in december lager in. De notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Open Market Committee (FOMC) kunnen daar woensdag meer inzicht in bieden.

De euro noteerde maandag ten opzichte van de dollar 0,1 procent hoger op 1,1170, waarbij het Britse pond ten opzichte van de greenback 0,1 procent lager noteerde op 0,8639. De euro noteerde ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent lager op 0,8636. De dollar noteerde tegenover de Japanse yen 0,2 procent lager op 101,1040.

Leren beleggen

Live koersen