Redactie ABM Financial News - Maandag 15 augustus 2016, 16:19 uur

De impact van de keuze van het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie te verlaten zal voor de Duitse economie beperkt blijven. Dit schreef de Bundesbank in zijn maandrapport dat maandag verscheen.

"Ondanks het intense publieke debat over de economische implicaties van het aangekondigde vertrek van de Britten uit de EU, hebben Duitse bedrijven hun positieve verwachtingen tot nu toe slechts licht bijgesteld", aldus de Duitse centrale bank. "Dit ondersteunt de inschatting dat de economische consequenties van de Brexit voor Duitsland zeer beperkt blijven, in elk geval op de korte termijn."

Volgens de Bundesbank duiden de positieve verwachtingen die Duitse bedrijven hebben als het gaat om hun buitenlandse orders erop dat de export van Duitse goederen en diensten in het derde kwartaal solide zal blijven groeien. Daarnaast zal de industriële productie weer een sterkere bijdrage leveren aan de economische groei in het huidige kwartaal.

"De Duitse economie zal in het derde kwartaal blijven groeien in lijn met de robuuste onderliggende cyclische opwaartse beweging. Ondanks het lage niveau van nieuwe orders in het tweede kwartaal, is de stemming binnen de Duitse industrie duidelijk verbeterd."

De Bundesbank voorziet meer investeringen in machines en apparatuur en ook de bouwsector kent een opleving na het zwakkere tweede kwartaal, waarin de sector last had van nadelige weersomstandigheden. Daarnaast zal de private consumptie wederom een belangrijke drijfveer zijn voor de groei van de Duitse economie.

In het tweede kwartaal groeide de grootste economie van de eurozone met 0,4 procent ten opzichte van de drie maanden ervoor, zo werd vorige week bekend. Dat bleek een vertraging na de groei van 0,7 procent op kwartaalbasis in de eerste drie maanden van het jaar.

Leren beleggen

Live koersen