Redactie ABM Financial News - Donderdag 4 augustus 2016, 17:24 uur

Aperam heeft de middelen om dure overnames te doen en zo verder te groeien. Dit schreven analisten van RBC Capital donderdag, die een Outperfom advies voor het fonds hanteren met een koersdoel van 45,00 euro.

Volgens de marktvorsers is de producent van roestvast staal daarnaast goed gepositioneerd in Zuid-Amerika, ondanks de economische tegenwind in Brazilië. De margedruk is volgens RBC beheersbaar.

De analisten stelden dat mogelijke toenames van de staalinvoer uit landen die niet door Europese antidumping maatregelen worden getroffen, een risico kunnen vormen voor de resultaten van Aperam. China en Taiwan hebben reeds te maken met dergelijke invoerheffingen.

Het importrisico zal volgens RBC echter binnen de perken blijven, gezien de toegenomen inspanningen van Europa om de eigen staalmarkt te beschermen. Daarnaast wordt het marktaandeel van Aperam beschermd door het sterk geïntegreerde distributienetwerk van de fabrikant.

De analisten noemden ook het risico dat Europese producenten hun volumes gaan opvoeren om zo de vruchten te plukken van een hogere bezettingsgraad. De marktvorsers denken echter nog steeds dat de Europese fabrikanten van roestvast staal zich in eerste instantie zullen richten op het verhogen van de basisprijzen.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Aperam donderdag 2,1 procent hoge op 37,69 euro.

Leren beleggen

Live koersen