Redactie ABM Financial News - Donderdag 11 augustus 2016, 14:08 uur

Alibaba heeft het afgelopen kwartaal een beter dan verwachte winst en omzet geboekt, vanwege groei in het aantal gebruikers en stijgende online verkopen via de smartphone. Dit meldde de Chinese internetgigant donderdag voor opening van Wall Street.

Het aandeel steeg direct na publicatie in de elektronische handel voorbeurs 3,9 procent.

Ondanks de vrees voor een economische vertraging in China realiseerde het concern in het afgelopen kwartaal een groei van de omzet en het aantal gebruikers.

In het tweede kwartaal noteerde het aantal actieve kopers op jaarbasis op 434 miljoen, een stijging van 18 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal actieve mobiele gebruikers op maandbasis kwam uit op 427 miljoen, een stijging van 39 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De stijging resulteerde in een ruime verdubbeling van de omzet van online verkopen via de smartphone.

De omzet van Alibaba steeg in het afgelopen kwartaal met 59 procent op jaarbasis van 20,3 miljard naar 32,2 miljard renminbi, omgerekend ongeveer 4,8 miljard dollar. De omzet uit mobiel nam zelfs met 119 procent toe van 8,0 miljard naar 17,5 miljard renminbi.

Onder de streep restte een nettowinst van 7,6 miljard renminbi, ofwel een daling van 77 procent. Een jaar terug boekte het concern nog een nettowinst van 30,8 miljard renminbi, vanwege een winst in verband met de filmdivisie Alibaba Pictures.

Het aandeel steeg in de elektronische handel in Amerika 5 procent.

Leren beleggen

Live koersen