Redactie ABM Financial News - Vrijdag 15 juli 2016, 16:11 uur

Citigroup heeft in de afgelopen drie maanden een lagere winst op een eveneens gedaalde omzet gerealiseerd. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de cijfers van de Amerikaanse bank over het tweede kwartaal.

CEO Michael Corbat sprak van "solide winsten in een uitdagende en volatiele omgeving". De topman voegde daaraan toe dat bij Citigroup bijna alle winst door de kernactiviteiten werd gegenereerd. Niet-kernactiviteiten worden door de bank steeds verder afgestoten.

De nettowinst van Citigroup kwam afgelopen kwartaal uit op 4,0 miljard dollar, terwijl er vorig jaar in dezelfde periode een winst van 4,8 miljard dollar werd behaald. Volgens Corbat slaagde Citigroup er in om de efficiency ratio, voor banken een belangrijke graadmeter, "significant" te verbeteren.

De omzet bedroeg in het tweede kwartaal 17,5 miljard dollar tegen 19,5 miljard dollar een jaar eerder. Deze omzetdaling van 8 procent zou een afname van 6 procent zijn geweest indien rekening werd gehouden met wisselkoerseffecten.

In het kwartaal heeft de bank 1,5 miljard dollar aan aandeelhouders teruggegeven en daarnaast 30 miljoen eigen aandelen ingekocht.

Beleggers reageerden goed op de kwartaalcijfers. Nadat het aandeel Citigroup donderdag al 2,6 procent hoger sloot, won het fonds in de elektronische handel voorbeurs nog eens krap een procent.

Leren beleggen

Live koersen