Redactie ABM Financial News - Maandag 25 juli 2016, 14:54 uur

Wall Street worstelt maandag met het vinden van richting, terwijl beleggers voorzichtig blijven voorafgaand aan een drukke beursweek, met een reeks aan bedrijfscijfers en een groot aantal centrale banken die vergaderen.


De futures op de Dow Jones index, S&P 500 en Nasdaq index noteerden rond de klok van één uur allen rond de slotstanden van vrijdag. Vrijdag sloot de S&P 500 index opnieuw op het hoogste niveau ooit, dit maal gesteund door winsten in de telecomsector en met een rally onder nutsbedrijven.

"De markten beginnen met een voorzichtige houding aan een cruciale week, terwijl handelaren ervoor kiezen hun kruit droog te houden in aanloop naar de risicovolle agendpunten later in de week", zei marktanalist Richard Perry van Hantec Markets.

"Met economische groeicijfers en zowel de Federal Reserve als de Bank of Japan die hun monetaire beleid aankondigen in de komende dagen, lijkt het erop dat handelaren momenteel terughoudend zijn", voegde Perry daaraan toe.

De Fed begint dinsdag aan een twee dagen durende beleidsvergadering en zal woensdag na het slot van de Europese beurzen het rentebesluit aankondigen. Er wordt door de markt geen renteverhoging verwacht.

"De verwachting van een renteverhoging tegen het einde van het jaar is vervaagd tot nul procent. Daarentegen prijzen de markten nu een 50 procent kans in dat een renteverhoging tegen maart 2017 plaatsvindt", zei Ipek Ozkardeskaya, marktanalist bij London Capital Group.

De centrale bank van Japan komt vrijdag met zijn rentebesluit en dit zal nauwlettend in de gaten worden gehouden. De markt hoopt enige aanwijzingen voor meer monetaire versoepeling te zien na de waardevermeerdering van de yen ten opzichte van het Britse pond in reactie op een Brexit en de vertraging van de economie in het land.

De olieprijs stond maandag onder druk en dit zal vermoedelijk ook effect hebben op energie gerelateerde aandelen. De september-future op een vat West Texast Intermediate daalde met 1,0 procent tot 43,73 dollar en de Brent-future noteerde 1,0 procent lager op 45,25 dollar.

De euro noteerde na het middaguur ten opzichte van de dollar op 1,0985.

Op maandag zullen er geen functionarissen van de Fed spreken. Ook staan er geen belangrijke macro-economische indicatoren op de agenda. Op bedrijfsvlak staan er daarentegen een heel aantal bedrijfspublicaties op de agenda.

Stijgers & Dalers
Kimberly-Clark en Sprint kwamen voorbeurs met de resultaten naar buiten, en worden gevolgd door Gilead Sciences (+0,4 procent) en Express Scripts Holding (-1,0 procent) nabeurs. Ook Texas Instruments publiceert na het sluiten van de handel de cijfers over het afgelopen kwartaal.

Yahoo daalde voor de openingsbel 0,8 procent na berichtgeving dat Verizon, dat 0,7 procent won, heeft ingestemd het internetbedrijf over te nemen voor 4,8 miljard dollar. Verizon kondigde het nieuws maandag aan, na eerdere berichtgeving door verschillende media op basis van bronnen. Het overnamebedrag markeert een aanzienlijke val voor het concern dat eens een marktkapitalisatie had van 125 miljard dollar.

Kimberly-Clark stond 1,2 procent af, ondanks dat het concern een omzet rapporteerde die de verwachting van Wall Street overtrof.

Sprint rapporteerde een omzet die eveneens de verwachtingen overtrof en steeg 2,8 procent.

Danaher steeg 0,8 procent na een omzetstijging van 17 procent te hebben geboekt.

Amazon won 0,4 procent na een koersdoelverhoging van 775 dollar 835 dollar door Wedbush Securities.

Slotstanden Wall Street
Wall Street is vrijdag hoger gesloten, waarmee de Amerikaanse indexen voor de vierde opeenvolgende week hoger sloten.

De Dow Jones Industrial Average sloot 0,3 procent hoger, de S&P 500 steeg 0,5 procent en ook de Nasdaq won 0,5 procent.

Leren beleggen

Live koersen