Redactie ABM Financial News - Dinsdag 26 juli 2016, 14:51 uur

Wall Street koerste dinsdag kort voor de opening af op een lagere opening, in aanloop naar de start van de vergadering van de Federal Open Market Committee (FOMC) en het daarop volgende rentebesluit van de Federal Reserve.

De futures van de Dow Jones Industrial Average noteerden pakweg een half uur voor de openingsbel 0,4 procent lager, de S&P 500 futures daalden 0,3 procent en de Nasdaq futures verloren 0,1 procent.

Naast een reeks bedrijfspublicaties ging de aandacht voorbeurs met name uit naar de start van de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee (FOMC), resulterend in het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank woensdag. Marktvolgers gaan er van uit dat de centrale bank zijn monetair beleid ongewijzigd laat. In de toelichting volgend op het rentebesluit wordt met name gekeken naar eventueel inzicht in het tijdstip van een mogelijke renteverhoging en het aantal renteverhogingen dit jaar.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag een viertal publicaties geagendeerd. Voor de openingsbel verschijnt de S&P Case-Shiller huizenprijzenindex van mei, gevolgd door de inkoopmanagersindex diensten van juli net na de opening. Een half uur na de openingszoemer staan het Amerikaans consumentenvertrouwen van juli en de nieuwe huizenverkopen in Amerika in juni op de agenda.

Olieprijzen gingen omlaag. De future voor een vat West Texast Intermediate daalde met 1,3 procent tot 42,55 dollar en de Brent-future noteerde 1,0 lager op 44,26 dollar.

De euro noteerde tegenover de dollar op 1,0989.

Stijgers en dalers
Yahoo kan dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat maandag bekend werd dat Verizon het bedrijf overneemt voor 4,83 miljard dollar in contanten. Yahoo verloor 0,6 procent.

Verizon rapporteerde voorbeurs een fors lagere nettowinst. De nettowinst kwam in het eerste kwartaal uit op 702 miljoen dollar. In dezelfde periode een jaar terug was dit nog ruim 4,2 miljard dollar. In het tweede kwartaal had het bedrijf te maken met stakingen die de winst voor 0,07 dollar per aandeel drukte. De omzet daalde 5,3 procent op jaarbasis naar 30,5 miljard dollar. Het aandeel verloor 0,5 procent.

Apple, Twitter en Panera Bread publiceren nabeurs kwartaalcijfers. Apple noteerde in aanloop naar de publicatie 0,2 procent lager, Twitter daalde 0,3 procent en Panera Bread noteerde 1,9 procent hoger.

DuPont heeft in het tweede kwartaal een licht lagere omzet geboekt dan een jaar eerder. De omzet daalde met 1 procent tot krap 7,1 miljard dollar. Hierin zat een negatieve impact van wisselkoerseffecten van 1 procent. De operationele winst verbeterde evenwel met 10 procent, van 994 miljoen naar 1,1 miljard dollar. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,7 procent hoger.

3M heeft in het tweede kwartaal van 2016 een hoger operationeel resultaat geboekt, terwijl de omzet licht daalde. Voor het hele boekjaar paste het bedrijf de verwachting aan naar een winst per aandeel die naar verwachting tussen de 8,15 en 8,30 dollar per aandeel uit komt, tegen een eerdere bandbreedte van 8,10 tot 8,45 dollar. Daarnaast voorziet 3M op basis van lokale valuta's een organische omzetgroei tussen de 1 en 2 procent tegen een eerdere verwachting die lag tussen de 1 en 3 procent. Het aandeel daalde 0,9 procent.

Caterpillar heeft in het tweede kwartaal een sterk gedaalde winst op een fors lagere omzet geboekt, vanwege de malaise in de de olie- en gasindustrie en mijnbouw. Het aandeel verloor 0,8 procent.

McDonald's heeft in het tweede kwartaal een lagere winst en omzet geboekt, onder druk van negatieve wisselkoerseffecten en de kosten die gemaakt werden door refranchising. Het aandeel verloor 2,9 procent.

Slotstanden
Wall Street is maandag gesloten. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,4 procent lager, de S&P 500 verloor 0,3 procent en de Nasdaq daalde 0,1 procent.

Leren beleggen

Live koersen