Redactie ABM Financial News - Woensdag 6 juli 2016, 15:07 uur

Wall Street stevent woensdag af op een lagere opening woensdag, nadat zorgen over de gevolgen van een Brexit de markt parten spelen en beleggers aan de zijlijn blijven in afwachting van de notulen van de Federal Reserve.

Futures voor de Dow Jones Industrial Average daalden circa een half uur voor de openingszoemer 0,6 procent, die voor de S&P 500 index 0,6 procent, en op de Nasdaq 100 0,7 procent.

"Bezorgdheid over de gevolgen van Brexit en de invloed daarvan op de wereldwijde groei voedt eens te meer de gedachte onder handelaren om uit te wijken naar veilige havens", zei marktanalist Richard Perry van Hantec Markets.

"Met de yield op de tienjarige Amerikaanse staatsobligatie weer onder de 1,400 procent neemt de druk op Wall Street wederom toe", aldus Perry. De yield op de tienjarige staatslening daalde woensdag naar het laagste niveau in de geschiedenis, en deze daling lijkt door te zetten.

De scherpe bewegingen woensdag volgden op een volatiele sessie op dinsdag, toen de Amerikaanse aandelenmarkten fors lager sloten. Alle drie de toonaangevende indexen doorbraken een vier dagen durende winstreeks. De olieprijzen daalden daarbij meer dan 4 procent.

Woensdag rond de klok van drie uur noteerde een augustus-future op een vat West Texas Intermediate 1,1 procent lager op 46,15 dollar en de dollar index, een mandje van buitenlandse valuta tegenover de greenback, daalde 0,1 procent.

Beleggers zijn in afwachting van de notulen van de Federal Reserve die woensdagavond verschijnen over de monetaire vergadering van 14 en 15 juni. De notulen zullen naar verwachting licht werpen op hoe bezorgd de centrale bank is over de Amerikaanse economie in de nasleep van het tegenvallende banenrapport over mei.

De inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector, zoals berekend door Markit en ISM, zullen vlak na opening de aandacht trekken. De index van ISM steeg naar verwachting van 52,9 naar 53,4.

Stijgers en dalers
Nortek staat in de belangstelling nadat Melrose Industries aankondigde het aan de Nasdaq-genoteerde concern op te kopen voor 1,44 miljard dollar in contanten. Met de overname vergroot de Britse firma Melrose, een bekend opkoopfonds, de blootstelling aan de Amerikaanse huizenmarkt, op het moment dat een Brexit een schaduw heeft geworpen over de Britse economie en de pond stevig onder druk zette. Melrose steeg in Londen 35,3 procent. Nortek steeg voorbeurs 36,8 procent op de Nasdaq.

Tesla Motors daalde 2,1 procent in de elektronische handel voorbeurs, waarbij de koersvorming lijkt voort te borduren op het verlies van 1,2 procent op dinsdag, toen de fabrikant van elektrische auto's een vijf dagen durende winstreeks doorbrak na teleurstellende productiecijfers.

Medivation Inc. kan ook de aandacht trekken, nadat het concern aangaf met verschillende potentiële bieders, waaronder Sanofi, Pfizer Inc, en Celgene Corp, dichterbij een daadwerkelijk bod is gekomen.

Walgreens Boots Alliance stond 1,3 procent af in de handel voorbeurs, nadat de farmaceut een omzet rapporteerde die onder de verwachting van Wall Street uitkwam.

Slotstanden
Wall Street is dinsdag lager gesloten. De Dow Jones Industrial Average sloot dinsdag 0,6 procent lager, de S&P 500 futures daalden 0,7 procent en de Nasdaq noteerde 0,8 procent lager.

Leren beleggen

Live koersen