Redactie ABM Financial News - Woensdag 13 juli 2016, 14:56 uur

Wall Street koerst woensdag af op een licht hogere opening, waarbij de markt een pas op de plaats maakt nadat de S&P 500 en Dow Jones index dinsdag op recordniveaus sloten.

De futures van de Dow Jones Industrial Average noteerden pakweg een half uur voor opening van Wall Street 0,1 procent hoger, de S&P 500 futures stegen 0,2 procent en de Nasdaq 100 futures wonnen ook 0,2 procent.

De aandacht richt zich woensdag met name op de publicatie van het Beige Book van de Federal Reserve vanavond. "Het rapport zou het beeld kunnen versterken dat de Amerikaanse economie het goed doet en kan daarmee de start inluiden van een mogelijke verschuiving in de timing van een renteverhoging", aldus Michael Hewson, marktanalist van CMC Markets.

"Terwijl een renteverhoging in juli en september niet aan de orde lijkt, vanwege de huidige mondiale problemen, zal een redelijk Beige Book sommige Fed-leden er niet van weerhouden om signalen af te geven over een mogelijke verhoging van de rente, zelfs als ze weten dat ze niet in staat zijn dit waar te maken", voegde Hewson toe.

De voorzitter van de Federal Reserve van St. Louis, James Bullard, herhaalde dinsdag zijn visie dat de rente waarschijnlijk tot 2018 slechts één keer verhoogd zal worden, terwijl zijn collega van de Minneapolis Fed, Neel Kashkari, zei dat er geen enorme haast is om de rente te verhogen.

Dallas Fed-president Rob Kaplan spreekt woensdag voor de World Affairs Councel of Greater Houston. Zijn collega van de Philadelphia Fed, Patrick Harker, geeft een toespraak over de economische outlook tijdens het 2016 World Class Summit in Philadelphia.

Op macro-economisch vlak werd voor de openingsbel in New York bekend dat het aantal aanvragen voor een hypotheek in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 7,2 procent.

De importprijzen stegen in juni met 0,2 procent. Gemiddeld stegen de prijzen tussen februari en mei met 2,6 procent. Dat was de sterkste driemaandse toename van de importprijzen sinds mei 2011.

Later op de middag publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse rapport over de Amerikaanse olievoorraden.

In afwachting daarvan noteerden de futures op een vat West Texas Intermediate olie een half uur voor de Amerikaanse beursopening 0,9 procent lager op 46,40 dollar en een vat Brent olie verhandelde 1,3 procent lager op 47,87 dollar.

De euro noteerde circa een half uur voor de openingsbel ten opzichte van de dollar 0,1 procent hoger op 1,1076, terwijl het Britse pond tegenover de greenback 0,1 procent steeg tot 1,3263.

Stijgers en dalers
Juno Therapeutics noteerde voorbeurs meer dan 23 procent hoger, nadat de farmaceut dinsdag laat bekendmaakte zijn testonderzoek voor een potentiële behandeling tegen leukemie te hervatten.

SemiLEDS daalde ruim 19 procent, nadat de LED-chipproducent dinsdag laat over het derde kwartaal een daling van de omzet rapporteerde van 18 procent en een nettoverlies meldde van 3,3 miljoen dollar.

Yum! Brands, moederbedrijf van fastfoodketens KFC en Pizzahut, daalde 0,1 procent in aanloop naar zijn kwartaalpublicatie, woensdag na het slot van Wall Street.

Slotstanden
Wall Street is dinsdag hoger gesloten. De S&P 500 index sloot 0,7 procent hoger op 2.152,14 punten, terwijl de Dow Jones Industrial Average 0,7 procent hoger sloot op 18.347,67 punten, en de Nasdaq 0,7 procent toevoegde tot 5.022,82 punten.

Leren beleggen

Live koersen