Redactie ABM Financial News - Woensdag 20 juli 2016, 14:53 uur

Wall Street koerst woensdag af op een hogere opening, na de beter dan verwachte resultaten van softwaregigant Microsoft dinsdag laat.

De futures van de Dow Jones Industrial Average en de Nasdaq noteerden pakweg een half uur voor de openingsbel 0,3 procent hoger en de S&P 500 future steeg 0,2 procent.

De Dow Jones Industrial Average schommelde daarmee voor de zevende opeenvolgende dag op recordniveau's.

De handelsdag staat volledig in het teken van bedrijfspublicaties. Halliburton, Abbot Laboratories en Morgan Stanley publiceerden voorbeurs kwartaalcijfers. American Express, eBay, Intel, Mattel en Qualcomm komen onder andere met kwartaalpublicaties. Intel, American Express en eBay volgen nabeurs.

Eerder in de middag werd op macro-economisch vlak bekend dat in de week eindigend op 15 juli in de VS 1,3 procent minder hypotheken zijn aangevraagd ten opzichte van de voorgaande week

De Amerikaanse Energy Information Administration publiceert om 16.30 uur zijn wekelijkse olievoorraden rapport.

September-futures op een vat West Texas Intermediate noteerden omstreeks 15.00 uur 0,6 procent lager op 45,19 dollar en een september-future voor een vat Brent handelde 0,3 procent lager op 46,51 dollar.

De euro noteerde pakweg een half uur voor de openingsbel ten opzichte van de dollar op 1,1002. Bij het slot van de Amerikaanse aandelenmarkten op maandag noteerde het muntpaar nog op 1,1019 dollar.

Stijgers en dalers
Softwaregigant Microsoft kon woensdag voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern dinsdag laat beter dan verwachte resultaten rapporteerde over zijn fiscale vierde kwartaal. Microsoft wist het afgelopen kwartaal een verlies om te buigen in een nettowinst van 3,1 miljard dollar. Hoewel het bedrijf voor het eerst sinds 2009 een lagere omzet boekte - de omzet daalde van 22,2 miljard naar 20,6 miljard dollar - waren de cijfers beter dan verwacht. Het concern noteerde in de elektronische handel voorbeurs 5,1 procent hoger.

Intel, American Express en eBay publiceren woensdag nabeurs hun resultaten en noteerden in aanloop naar de publicatie achtereenvolgens 0,5 en 0,8 procent hoger en vlak.

Morgan Stanley rapporteerde voorbeurs over het afgelopen kwartaal een lagere winst en omzet. De nettowinst daalde van 1,8 miljard naar 1,6 miljard dollar en de omzet daalde van 9,7 miljard naar 8,9 miljard dollar. De Amerikaanse bank was de laatste van de grote banken die dit seizoen de resultaten publiceerde. Het aandeel steeg voorbeurs 3,2 procent.

Sectorgenoten als Goldman Sachs, JPMorgan Chase en Citigroup gingen Morgan Stanley voor. Goldman Sachs noteerde voorbeurs 0,5 procent hoger, JPMorgan Chase won 0,4 procent en Citigroup steeg 0,6 procent.

Halliburton noteerde voorbeurs vlak, nadat de oliedienstverlener over het tweede kwartaal een fors verlies rapporteerde, vanwege een eenmalige last van 3,5 miljard dollar in verband met het mislukken van de fusie met Baker Hughes. De resultaten waren echter beter dan verwacht.

Abbott Laboratories boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 615 miljoen dollar, ofwel 0,41 dollar per aandeel, op een omzet van 5,33 miljard dollar. De aangepaste winst kwam uit op 0,55 dollar per aandeel. Het aandeel steeg in de elektronische handel voorbeurs 2,2 procent.

Tupperware Brands rapporteerde over het tweede kwartaal een lagere winst en omzet, maar presteerde toch beter dan verwacht. Desondanks daalde het aandeel voorbeurs 0,8 procent.

Slotstanden
Wall Street is dinsdag verdeeld gesloten. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,1 procent hoger, de S&P 500 verloor 0,1 procent en de Nasdaq daalde 0,4 procent.

Leren beleggen

Live koersen