Redactie ABM Financial News - Vrijdag 1 juli 2016, 14:49 uur

De Amerikaanse futures bewogen vrijdag tussen een licht verlies en een vrijwel vlakke opening. Een half uur voor de openingsbel, wezen de futures voor de Dow Jones index, de S&P 500 en de Nasdaq op een nagenoeg onveranderde opening voor Wall Street.


"De wereldwijde aandelenmarkten kregen deze week een welkom steuntje in de rug, met de combinatie van de afnemende Brexit zorgen en het optimisme over meer monetaire verruiming", zei analist Lukman Otunuga van FXTM. "Maar hoewel het sentiment deze week tekenen van verbetering vertoonde, moeten beleggers op hun hoede zijn voor deze rally omdat risico-aversie aanwezig blijft vanwege de zorgen over de wereldeconomie."

Op macro-economisch vlak staan vanmiddag een tweetal inkoopmanagersindexen voor de Amerikaanse industrie op de rol, beide over de maand juni. Daarnaast verschijnen de bouwuitgaven over de maand mei.

Qua Fed-prominenten is er aandacht voor een interview dat vice-voorzitter van de Federal Reserve, Stanley Fischer zal geven aan CNBC, terwijl de voorzitter van de Federal Reserve Bank van Cleveland, Loretta Mester vanmiddag een toespraak geeft in Londen.

Olie was vrijdag goedkoper. Een vat ruwe olie op Nymex was een half procent goedkoper op 50,39 dollar, terwijl voor een vat Brent 0,4 procent minder werd betaald op 49,49 dollar.

Het valutapaar euro/dollar noteerde een half uur voor de openingszoemer 0,3 procent hoger op 1,1141.

Bedrijfsnieuws
Apple kan vandaag op aandacht rekenen vanwege de berichten dat het de muziekdienst Tidal van rapper Jay Z over zou willen nemen. Het aandeel noteerde voor de openingsbel vrijwel vlak.

Tesla noteerde kort voor de openingsbel 1,8 procent in de min. Donderdagavond werd bekend dat de Amerikaanse autoriteiten onderzoek doen naar een dodelijk ongeluk met een zelfrijdende Tesla.

Oracle moet Hewlett Packard Enterprise een schadevergoeding van 3 miljard dollar betalen vanwege contractbreuk, zo bepaalde een rechtbank donderdag. Het aandeel Oracle verloor een half procent. Hewlett Packard Enterprise steeg 1,3 procent.

Intel kan vrijdag naar verwachting opnieuw op aandacht rekenen vanwege de mogelijke aankondiging dat vrijdag 'spannend nieuws' bekend wordt gemaakt. Mogelijk zou het gaan om een deal met het Duitse BMW en de Israëlische software-ontwikkelaar Mobileye om zelfrijdende auto's te gaan ontwikkelen. Intel daalde 0,3 procent.

Hershey en Mondelez staan vandaag ook in de schijnwerpers. Donderdagavond werd bekend dat chocoladefabrikant Hershey een niet-bindend indicatief overnamebod van voedingsmiddelengigant Mondelez heeft afgewezen. Mondelez was bereid om 107,00 dollar per aandeel Hershey neer te tellen, deels in aandelen en deels in contanten. De top van de chocoladefabrikant besloot unaniem het bod te weigeren en ziet ook geen basis voor een verdere dialoog met Mondelez. Hershey noteerde kort voor de opening vlak, net als Mondelez.

Slotstanden
De Dow Jones Industrial Average sloot donderdag 1,3 procent hoger op 17.929,99 punten, de S&P 500 index steeg 1,4 procent tot 2.098,86 punten en de Nasdaq won 1,3 procent tot 4.842,67 punten.Door: ABM Financial News.

Leren beleggen

Live koersen