Redactie ABM Financial News - Dinsdag 5 juli 2016, 13:18 uur

Er liggen voldoende aanjagers voor Ahold in de tweede jaarhelft in het verschiet. Dit stelden analisten van Barclays dinsdag.


Het aandeel Ahold won dit jaar 4 procent, tegenover een stijging voor 2 procent voor de gehele sector. Deze koerswinst van Ahold is volgens de analisten van de Britse bank weinig indrukwekkend, gezien de twee goede kwartaalrapporten die de Zaanse grootgrutter dit jaar liet zien en de snel naderende fusie met Delhaize, dat eveneens met sterke kwartaalcijfers kwam.

De analisten opperen dat de tegenvallende koersontwikkeling misschien het gevolg is van het uitblijven van nieuws over de geplande fusie met Delhaize.

In de komende maanden zullen Ahold en Delhaize volgens Barclays de verkoop van Amerikaanse winkels aankondigen om zich zo te verzekeren van goedkeuring voor de deal door de toezichthouder. Ook zullen de grootgrutters een datum prikken voor de reeds aangekondigde teruggave van 1 miljard euro aan aandeelhouders nadat de deal tussen de twee formeel is afgerond. Vervolgens zullen ook de synergievoordelen voorzichtig zichtbaar worden.

Verder rekenen de analisten op "bemoedigende" resultaten over het tweede kwartaal van zowel Ahold als Delhaize.

Barclays heeft een Overwogen advies op Ahold met een koersdoel van 25,00 euro. Op een rood Damrak noteerde het fonds dinsdag 0,1 procent lager op 20,10 euro. Delhaize verloor 0,1 procent en was daarmee het best presterende fonds in de Bel20.

Leren beleggen

Live koersen