Redactie ABM Financial News - Dinsdag 5 juli 2016, 16:10 uur

Aviva Investors heeft net als eerder vandaag Standard Life Investments ook zijn vastgoedfonds bevroren om te beletten dat beleggers vanwege de onzekerheid door Brexit uit het vastgoedfonds stappen. Dit zei de Britse fondsbeheerder, die onderdeel is van de verzekeraar Aviva, dinsdag tegenover Dow Jones Newswires.

"De buitengewone marktomstandigheden, die van invloed zijn op de gehele sector, hebben tot een gebrek aan directe liquiditeit geleid in het Aviva Investors Property Fund", zei de onderneming. Volgens de fondsbeheerder hebben meer investeerders gevraagd om uit het fonds te stappen dan normaal.

Het vastgoedsfonds van Aviva Investors beheert ongeveer 1,8 miljard Britse pond.

"We hebben gehandeld om de belangen te beschermen van al onze investeerders door de handel in het fonds met onmiddelijke ingang op te schorten", zei de Britse firma.

Eerder vandaag maakte de Britse dienstverlener Standard Life Investments bekend zijn vastgoedfonds te hebben bevroren voor onbepaalde tijd, nadat een toenemend aantal beleggers hun geld uit het fonds wilde weghalen sinds het Britse referendum over de EU-lidmaatschap.

Leren beleggen

Live koersen