Redactie ABM Financial News - Vrijdag 29 juli 2016, 16:23 uur

De kans dat Modec twee opdrachten van Petrobras binnenhaalt is aanwezig, maar dit zou wel verbazen. Dit zei analist Martijn den Drijver van NIBC vrijdag tegenover ABM Financial News.

Volgens bronnen van vakblad Upstream dreigt Modec van Petrobras zowel de opdracht te krijgen voor de FPSO Sepia als voor Libra. SBM Offshore en twee andere concurrenten zouden volgens het blad niet aan de technische details van het staatsoliebedrijf voldoen.

Den Drijver noemde dit opmerkelijk ."SBM doet al die moeite om weer te kunnen meedoen en zou dan een offerte neerleggen die niet aan de technische eisen zou voldoen? Niet logisch", aldus de analist.

SBM Offshore mocht door de betrokkenheid in een smeergeld affaire tijden lang niet meedoen aan nieuwe tenders van Petrobras. Recent troffen de Schiedammers evenwel een schikking in Brazilië van circa 275 miljoen dollar om de kwestie achter zich te kunnen laten. Hierdoor mag SBM Offshore ook weer zaken doen met Petrobras.

Den Drijver vermoedt een "keihard onderhandelingsspel" van Petrobras en de Braziliaanse toezichthouder.

NIBC heeft een koopaanbeveling op SBM Offshore met een koersdoel van 15,50 euro. Op een vlak Damrak koerste het aandeel vrijdag 3,0 procent lager op 11,72 euro.

Leren beleggen

Live koersen