Redactie ABM Financial News - Donderdag 28 juli 2016, 16:20 uur

Wolters Kluwer heeft over het eerste halfjaar een verder stijging van de omzet en het resultaat geboekt. Dit blijkt uit de consensus waaraan 14 analisten bijdroegen.


De uitgever uit Alphen aan den Rijn maakt vrijdag voorbeurs vermoedelijk een omzet bekend van 2.041 miljard euro. Over de eerste zes maanden van 2015 was dit 2.015 miljoen euro. Het onderliggende operationele resultaat stijgt naar verwachting van 391 miljoen naar 404 miljoen euro. Analist Ruben Devos van KBC Securities rekent verder op een autonome omzetgroei van 2,5 procent.

Analisten kijken vrijdag uit naar de autonome omzetgroei, de ontwikkeling van de marge nu de herstructureringslasten naar verwachting afnemen en de outlook. Devos verwacht als gevolg van de aanhoudende kostenbesparingen van 15 miljoen tot 25 miljoen euro en voortdurende investeringen in productontwikkeling een dempend effect op de operationele leverage bij een hogere omzet uit digitale activiteiten.

Het effect van acquisities en desinvesteringen komt in de eerste jaarhelft vooral tot uiting bij onderdelen Legal & Regulatory en Health. De laatste kreeg Learner’s Digest International erbij. L&R desinvesteerde het belang van 55 procent in Russian Publishing Holding en verkocht tevens een aantal niet-kernactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk. Enablon, naar verwachting goed voor 55 miljoen omzet in 2016, loopt vanaf 1 juli van dit jaar in de cijfers mee.

Wolters Kluwer voert een aandeleninkoopprogramma uit dat loopt van 2016 tot en met 2018 en een waarde heeft van 600 miljoen euro, waarvan op 14 juni reeds 27 miljoen euro was ingekocht. KBC Securities voorziet voor de tweede jaarhelft een inkoop ter waarde van 173 miljoen euro.

KBC Securities hanteert een Accumuleren advies met een koersdoel van 39,00 euro.

Het aandeel Wolters Kluwer noteerde donderdag op rood Damrak een half procent hoger op 37,81 euro. Wolters Kluwer presenteert vrijdag voorbeurs de kwartaalcijfers.

Leren beleggen

Live koersen