Redactie ABM Financial News - Vrijdag 29 juli 2016, 18:12 uur

Heineken heeft een lagere nettowinst op een hogere halfjaaromzet geboekt. Dat is de verwachting van analisten in een door de bierbrouwer zelf gepubliceerde consensus, hoewel daarbij niet werd vermeld hoeveel analisten hun taxaties aanleverden.

De analisten kwamen gemiddeld uit op een geconsolideerde halfjaaromzet van 10.297 miljoen euro tegen 9.896 miljoen euro een jaar geleden. De marktvorser voorzien gemiddeld een 7,2 procent hoger operationeel resultaat van 1.661 miljoen en een 9,9 procent hogere nettowinst van 1.006 miljoen euro.

Alle cijfers zijn exclusief bijzondere posten en amortisatie (BEIA).

De analisten taxeren het autonome geconsolideerde biervolume op jaarbasis 7,5 procent hoger op 96,7 miljoen hectoliter.

Analist Wim Hoste van KBC Securities is benieuwd in hoeverre de financiële resultaten en marges van het bierconcern worden aangetast door negatieve wisselkoerseffecten en dan met name door de sterke devaluatie van de Nigeriaanse naira.

De marktvorser herinnerde er in zijn rapport met een preview op de cijfers aan dat Heineken bij de update over het eerste kwartaal aangaf er vanuit te gaan dat wisselkoersen over het hele jaar een negatieve invloed van 80 miljoen euro op het operationeel resultaat en van 50 miljoen op de nettowinst zullen hebben.

Hoste waardeert Heineken vanwege het defensieve karakter van de brouwersindustrie en de structurele groeimogelijkheden in de opkomende markten, waar Heineken goed vertegenwoordigd is.

KBC heeft op Heineken een Accumuleren advies met een koersdoel van 95,00 euro. Op een vlak Damrak noteert het aandeel Heineken vrijdag 0,4 procent lager op 83,67 euro.

Maandag 1 augustus voorbeurs maakt Heineken de halfjaarcijfers bekend.

Leren beleggen

Live koersen