Redactie ABM Financial News - Dinsdag 12 juli 2016, 13:11 uur

Het aandeel ING Groep is na het Brexit-referendum ten onrechte met 13 procent gedaald. Dit schreven analisten van Deutsche Bank dinsdag in aanloop naar de resultaten over het tweede kwartaal van de Nederlandse bank.


De analisten voorzien een onderliggende winst voor belastingen in het tweede kwartaal van 1,56 miljard euro, een daling van 5 procent vergeleken met een jaar eerder, maar juist "significant" meer dan in het eerste kwartaal.

Ook voorzien de marktvorsers positieve trends voor de rentemarge, onderliggende kostenbesparingen, kredietverliezen en een bevestiging van de plannen om kapitaal aan aandeelhouders terug te geven. Dit moet beleggers meer vertrouwen geven in de houdbaarheid van het dividend en de verwachte leningengroei, na recente geluiden die wijzen op politieke steun voor versoepeling van de zogenaamde Basel 4-plannen voor kapitaalvloeren.

Die kapitaalvloeren, bedoeld om banken minder speelruimte te geven om met interne risicomodellen hun eigen kapitaalbuffers te verkleinen, dreigden een forse aanslag te doen op de buffereisen, vooral voor banken met relatief veilige leningenportefeuilles zoals de Nederlandse grootbanken.

Deutsche Bank hanteert een koopadvies met een koersdoel van 11,70 euro voor ING Groep. Het aandeel behoort bovendien tot de favorieten van de analisten.

Het aandeel ING Groep noteerde dinsdag 2,5 procent hoger op 9,57 euro, op een groen Damrak.

Leren beleggen

Live koersen