Redactie ABM Financial News - Woensdag 13 juli 2016, 13:11 uur

Het besluit van de Britse bevolking om uit de Europese Unie te stappen heeft tot enige druk geleid op de grondstofprijzen, ondanks een stijging over het gehele tweede kwartaal. Dit schreven analisten van ABN AMRO woensdag, die in reactie op de Brexit eerder al de groeiprognoses voor het Verenigd Koninkrijk, de eurozone en in mindere mate voor Verenigde Staten verlaagden.

Volgens de bank zijn beleggers bezorgd dat de keuze van de Britten om de Europese Unie te verlaten kan leiden tot een lagere wereldwijde economische groei en scherpe risico-aversie op financiële markten. Ondanks de aanpassingen aan de groeiprognoses, verwachten de analisten geen aanzienlijke verslechtering van het sentiment op de financiële markten.

De ontstane onzekerheid kan mogelijk ook in het derde kwartaal resulteren in druk op de grondstofprijzen, stelde ABN AMRO. Voor het vierde kwartaal voorziet de bank echter steun vanwege aan aanbod gerelateerde factoren.

ABN AMRO concludeerde dat de grondstofprijzen in het tweede kwartaal het goed hebben gedaan. De grondstoffenindex van de bank steeg met 13 procent.

Leren beleggen

Live koersen