Redactie ABM Financial News - Maandag 4 juli 2016, 16:13 uur

De prijs voor een troy ounce goud is maandag naar het hoogste punt in meer dan twee jaar opgelopen, vanwege de verwachting dat de renteniveaus voor langere tijd laag blijven.

Een troy ounce met augustus als leveringsdatum steeg 0,7 procent naar 1.352 Amerikaanse dollar en dat is het hoogste punt sinds halverwege maart 2014.

Vorige week liep de goudprijs op nadat de Bank of England aangaf dat er meer stimulering aan zit te komen. Ook van de zijde van de centrale bank van Japan wordt een verruiming van het monetaire beleid verwacht.

"Het sentiment in de markt is nog steeds ten gunste van goud, ook bij een sterke dollar", aldus analist Eugen Weinberg van Commerzbank.

James Moore, analist bij FastMarkets, voegde maandag toe dat er nog steeds veel aankopen op de goudmarkt verband houden met de behoefte aan veilige beleggingen.

Deze week is het banenrapport van de Verenigde Staten over juni, dat vrijdag wordt gepubliceerd, het belangrijkste punt van aandacht. Als dat rapport, net als het cijfer van mei, tegenvalt, is het waarschijnlijk dat de verwachting voor een renteverhoging door de Federal Reserve wordt getemperd, waardoor de vraag naar goud verder zal oplopen.

Leren beleggen

Live koersen