Redactie ABM Financial News - Vrijdag 22 juli 2016, 13:12 uur

General Electric heeft over het tweede kwartaal winst en omzet zien stijgen in een verdere migratie van bankwezen naar de industriële sector, terwijl de orderinstroom in lichte mate onder druk stond. Dit heeft het Amerikaanse conglomeraat vrijdag voorbeurs gemeld.


De omzet van General Electric steeg in het afgelopen kwartaal van 29,2 miljard naar 33,49 miljard dollar. In de transport- en de olie- en gassector ondervond het bedrijf de nodige uitdagingen die konden worden gecompenseerd door luchtvaart-, energie- en gezondsheidszorgoperaties. De orderportefeuille van het bedrijf daalde 2 procent.

De nettowinst steeg van 1,36 miljard naar 2,74 miljard dollar, goed voor een winst per aandeel van 0,36 dollar. Vorig jaar lag deze over het tweede kwartaal op 0,17 dollar. Als de financiële dienstverlening buiten beschouwing wordt gehouden zou de winst per aandeel zijn uitgekomen op 0,51 dollar met een omzet van 25,4 miljard dollar.

Outlook
General Electric verwacht een sterke autonome groei in de tweede jaarhelft. "General Electric blijft investeren in groeipijlers als GE Digital, terwijl er 26 miljard dollar aan de aandeelhouder wordt terugbetaald in de vorm van een aandeleninkoop en dividend," aldus topman Jeff Immelt vrijdag in een kort commentaar. Daarvan is dit jaar inmiddels tot nog 15 miljard dollar gerealiseerd, dankzij de vervreemding van GE Capital, dat door steeds strengere regels werd omgeven.

Het aandeel General Electric noteerde vrijdag voorbeurs 1,8 procent lager op 32.00 dollar.

Leren beleggen

Live koersen