Redactie ABM Financial News - Donderdag 14 juli 2016, 18:47 uur

De referendumuitslag in het Verenigd Koninkrijk, waarbij een meerderheid van de Britten vorige maand koos voor een Brexit, heeft ook de outlook voor de Amerikaanse economie vertroebeld en dus moet de Federal Reserve geduld hebben met rente-aanpassingen. Dit zei de voorzitter van de Federal Reserve Bank van Atlanta Dennis Lockhart donderdag in een toespraak in Idaho.


Dit suggereert dat de Fed-functionaris over twee weken zal stemmen om de huidige federal funds rate van 0,25 tot 0,50 procent te handhaven.

"Soms moet je de tijd nemen om meer duidelijkheid te krijgen", zei Lockhart. "Daarom heb ik vertrouwen in een voorzichtige en geduldige aanpak van het beleid op de korte termijn."

De Fed verhoogde vorig jaar december voor het eerst in bijna tien jaar de rente maar sindsdien werd de benchmark gehandhaafd. Dat terwijl het beleidscomité van de Amerikaanse centrale bank aanvankelijk hintte op vier renteverhogingen dit jaar. In het kader van de matige wereldwijde groei en de mogelijke impact van de Brexit zijn sommige analisten nu van mening dat de Fed de rente dit jaar helemaal niet meer zal verhogen.

Lockhart, die geen stemrecht heeft, zei dat de Brexit kan leiden tot "aanhoudende economische tegenwind."

Leren beleggen

Live koersen