Redactie ABM Financial News - Vrijdag 8 juli 2016, 13:16 uur

De Federal Reserve kan de tijd nemen om het effect van de Brexit-stemming in te schatten alvorens een besluit te nemen over een volgende renteverhoging. Dit zei Cleveland Fed-voorzitter Loretta Mester donderdag tijdens een interview met The Wall Street Journal.

De centrale bankier noemde de onderliggende staat van de Amerikaanse economie "zeer solide".

"Ik denk niet dat de Fed, wat betreft het vaststellen van het monetaire beleid, achter de feiten aanrent. We hebben de tijd om de marktomstandigheden te beoordelen en om te zien of het onverwachte besluit van de Britten om uit de Europese Unie te stappen de richting van de Amerikaanse economie zal beïnvloeden", aldus Mester.

"Ik ben redelijk positief over de vooruitzichten van de Amerikaanse economie en ik blijf positief, maar ik moet nu erkennen dat de onzekerheid is toegenomen, waardoor een aantal Fed-functionarissen hun verwachtingen mogelijk herzien en hun mening wijzigen dat de Fed de rente geleidelijk zal moeten verhogen", aldus Mester.

Tot voor kort overwogen slechts een aantal Fed-functionarissen een renteverhoging later in deze zomer, maar door recente macro-data en de uitkomst van het Britse referendum is dit sentiment omgeslagen.

Leren beleggen

Live koersen