Redactie ABM Financial News - Dinsdag 26 juli 2016, 13:24 uur

De staking bij Air France tussen 27 juli en 2 augustus zal naar verwachting ondersteund worden door 37 procent van het cabine personeel. Dit meldde de Franse tak van Air France-KLM dinsdag na een eerste uiteenzetting van de details op maandag.

"Air France zal al het mogelijke doen om het merendeel van de lange afstandsvluchten te laten plaatshebben, hoewel een aantal annuleringen onvermijdelijk zijn", aldus Air France.

Het concern voorziet dat op de eerste dag van de staking op aankomende woensdag meer dan 90 procent van de lange afstandsvluchten kunnen plaatshebben, hoewel Air France er wel voor waarschuwt dat dit afhankelijk van de omvang van het cabinepersoneel met een gereduceerd aantal passagiers zal zijn.

De binnenlandse vluchten zullen eveneens voor 90 procent doorgang vinden. Daarnaast verwacht Air France dat meer dan 80 procent van de middellange afstandsvluchten van en naar thuishub Charles De Gaulle zullen plaatsvinden.

Daarnaast meldde het bedrijf dat Air France-vluchten, waaronder HOP!, die uitgevoerd worden door andere luchtvaartmaatschappijen, als KLM en Delta, niet door de staking beïnvloed worden.

Air France verwacht dat 37 procent van het cabinepersoneel deelneemt aan de staking.

Tot slot meldde de luchtvaartmaatschappij enkele duizenden medewerkers gemobiliseerd te hebben om de gevolgen van de staking zoveel mogelijk te beperken.

Twee vakbonden van cabinepersoneel, SNPNC en UNSA-PNC, kondigden de staking vrijdag aan en meldden niet in te gaan op een vrijdag door Air France gepresenteerd "gunstig voorstel" voor de periode van november 2016 tot maart 2018.

Het aandeel Air France-KLM noteerde dinsdag 0,2 procent lager op 5,25 euro.

Leren beleggen

Live koersen