Redactie ABM Financial News - Maandag 11 juli 2016, 13:14 uur

DSM biedt bijna 4,9 miljoen aandelen Patheon aan. Dit maakte het Nederlandse chemiebedrijf maandag bekend.

Het concern uit Heerlen houdt in totaal circa 53,5 miljoen aandelen Patheon, die een belang van 49 procent in deze joint venture vertegenwoordigen. JLL Partners houdt de overige 51 procent. Het belang van 49 procent in Patheon stond per 31 december 2015 voor 351 miljoen euro bij DSM in de boeken.

De aandelen die DSM inbrengt zijn onderdeel van de beursgang van Patheon. Het farmacieconcern maakte maandag bekend de geplande beursgang voor registratie bij de Amerikaanse beurswaakhond, de Securities and Exchange Commission, te hebben aangemeld.

Patheon biedt zelf ruim 25,6 miljoen aandelen aan en geeft zijn begeleidende banken de optie op nog eens ruim 4,5 miljoen aandelen. Het fonds zal worden genoteerd op de New York Stock Exchange.

Het aanbieden van de aandelen tegen een geschatte prijs van 19,00 tot 22,00 dollar zal geschieden via een prospectus. Met deze bandbreedte wordt het belang van DSM gewaardeerd op 1,0 miljard tot 1,2 miljard dollar.

Patheon zal de opbrengst van de beursgang gebruiken voor het aflossen van schulden. De opbrengst van de door DSM ingebracht aandelen gaan naar het Nederlandse chemiebedrijf.

De beursgang zal onder meer worden begeleid door J. P. Morgan, Morgan Stanley, Jefferies en UBS Investment Bank.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel DSM maandagmiddag 2,8 procent hoger op 54,59 euro.

Leren beleggen

Live koersen