Redactie ABM Financial News - Dinsdag 5 juli 2016, 18:12 uur

Het Britse pond staat dinsdag stevig onder druk. De verruiming van de kapitaalseisen door de Bank of England voor Britse banken speelt daarbij een belangrijke rol.

"Nu stond de Britse munt in aanloop naar de presentatie van het Financial Stability Report door de Bank of England, dinsdag aan het eind van de ochtend al onder druk. Het lijkt er op dat de Groot-Brittannië afstevent op lagere renteniveaus en dat is geen goed nieuws voor de Britse munt", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank.

Jongbloed wees zijdelings op de steviger voorwaarden waartegen het Verenigd Koninkrijk geld op de kapitaalmarkt moet ophalen tegen de achtergrond van lagere beoordelingen van zijn kredietwaardigheid.

De Financial Policy Committee van de Bank of England verlaagde dinsdag de kapitaaleisen voor Britse banken, vanwege de Brexit. Met deze stap kunnen banken nu 150 miljard Britse pond of 199 miljard dollar extra aan huishoudens en bedrijven uitlenen. Zo hoopt het comite de economie op peil te houden.

Het Britse pond noteerde dinsdag 1,1 procent lager op 1,3140 Amerikaanse dollar, de euro noteerde 0,8506 Britse pond tegen 0,8396 dinsdagochtend vroeg.

Leren beleggen

Live koersen