Redactie ABM Financial News - Woensdag 8 juni 2016, 14:56 uur

Wall Street koerste af op een hogere opening, waarbij de energiefondsen de indexen, vanwege de hogere olieprijs, in het groen trekken.


De futures van de Dow Jones Industrial Average, de S&P 500 futures en de Nasdaq futures noteerden pakweg een half uur voor opening van de beurs 0,2 procent hoger.

De Dow Industrial noteerde dinsdag voor het eerst sinds april kortstondig boven de 18.000 punten. De S&P 500 sloot dinsdag op het hoogste niveau in bijna tien maanden. Onder druk van biotechfondsen sloot de Nasdaq licht lager.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week met 9,3 procent is gestegen. De marktindex steeg van 476,1 naar 520,4.

Later op de dag volgen een tweetal publicaties. Het Amerikaans ministerie van Arbeid publiceert data over het aantal openstaande vacatures in april. De Amerikaanse Energy Information Administration publiceert zijn wekelijkse olievoorraden rapport.

"De aandelenmarkt perste er gisteren met moeite een nieuw hoogtepunt uit voor dit jaar, maar er is sprake van een trage opwaartse trend sinds het teleurstellende banenrapport van afgelopen vrijdag en de daaropvolgende milde speech van Federal Reserve voorzitter Janet Yellen op maandag", aldus Simon Smith, chef-econoom van FxPro. "Nogmaals, hieruit blijkt een tanend effect van de lage rentetarieven en het monetair beleid in het algemeen op de aandelen- en assetmarkten", voegde hij eraan toe.

De energiesector zat voorbeurs in de lift vanwege de hogere olieprijs. De olieprijs profiteerde met name van positieve berichten uit China. De Chinese export is in mei met 1,2 procent op jaarbasis gestegen, terwijl de import een groei van 5,1 procent realiseerde. Daarnaast meldde de centrale bank van China vast te houden aan de eerder afgegeven groeiverwachtingen voor 2016. Een vat West Texas Intermediate olie noteerde pakweg 30 minuten voor opening van de markt 1,2 procent hoger op 50,96 dollar en Brent olie steeg 1,4 procent tot 52,17 dollar.

Uit de Chinese data bleek tevens dat de olie-importen naar China in mei met 39 procent zijn gestegen. "De extra vraag stimuleerde de olieprijs, maar tevens het optimisme dat de vertraging van de economie van 's werelds op één na grootste olieconsument over is, wat de olie- en grondstofprijzen zou ondersteunen", aldus Mihir Kapadia van Sun Global Investments.

De euro noteerde ten opzichte van de dollar op 1,1395.

Bedrijfsnieuws
Lululemon Athletica kon voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern teleurstellende omzetverwachtingen voor het tweede kwartaal publiceerde. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,9 procent lager.

United Health Group daalde 0,9 procent, nadat het concern voorbeurs aankondigde zijn kwartaaldividend te verhogen met 25 procent.

Amazon.com steeg 0,2 procent, nadat het concern bekendmaakte 3 miljard dollar te investeren in India.

Yahoo steeg 0,5 procent. Het concern wil 1 miljard dollar ophalen met de veiling van circa 3.000 patenten.

Dave & Buster's Entertainment steeg 5,1 procent, nadat het concern dinsdag laat zijn outlook voor het hele boekjaar verhoogde en een inkoopprogramma van eigen aandelen aankondigde ter omvang van 100 miljoen dollar.

Verint Systems steeg 2,6 procent, nadat het software bedrijf dinsdag laat meldde het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers te zijn gedoken. Het bedrijf herbevestigde zijn outlook voor het hele boekjaar dat eindigt eind januari 2017.

Slotstanden
Wall Street is dinsdag vlak gesloten, nadat de Amerikaanse beurzen tegen het einde van de handelsdag eerdere winsten zagen vervliegen. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,1 procent hoger, de S&P 500 steeg 0,1 procent en de Nasdaq verloor 0,1 procent.

Leren beleggen

Live koersen