Redactie ABM Financial News - Maandag 6 juni 2016, 14:47 uur

Wall Street stevent af op een licht hogere opening, in aanloop naar een speech van Fed-voorzitter Janet Yellen later op de dag.

De Amerikaanse futures van de Dow Jones Industrial Average en de S&P futures noteerden pakweg een half uur voor opening van de markt 0,3 procent hoger en de Nasdaq futures wonnen 0,2 procent.

Wall Street maakte voorbeurs een pas op de plaats in afwachting van de speech van Yellen voor de World Affairs Council in Philadelphia over het monetair beleid van de centrale bank en de economie. De centrale bankier spreekt om 18.30 uur. De markt is met name benieuwd of Yellen aanwijzingen zal geven over een renteverhoging na het teleurstellende banenrapport afgelopen vrijdag.

In aanloop naar de speech van Yellen zei Boston Federal Reserve voorzitter Eric Rosengren maandag in Helsinki dat de Federal Reserve de komende maanden de rente zal verhogen, ook al viel het banenrapport van mei tegen.

Vrijdag werd bekend dat het aantal banen in de VS in mei is gestegen met slechts 38.000 banen, waardoor het waarschijnlijk is geworden dat de Federal Reserve later deze maand de rente niet zal verhogen. Economen rekenden op een stijging van 158.000 banen.

"De reactie van de aandelenmarkten vrijdag was veelzeggend, waarbij de markt moeite heeft enthousiast te zijn over de voortzetting van de lage tarieven, in plaats daarvan concentreert de markt zich op de zwakkere economie", aldus Simon Smith, chef-econoom van FxPro.

De markt kreeg voorbeurs steun van de hogere olieprijs. West Texas Intermediate noteerde pakweg een half uur voor opening van de beurs 2,3 procent hoger op 49,73 dollar en Brent steeg 2,2 procent tot 50,72 dollar.

De euro noteerde ten opzichte van de dollar op 1,1360, waarbij de greenback ten opzichte van de Europese munt herstelt, na de sterke sell-off vrijdag na het banenrapport.

Bedrijfsnieuws

Regeneron Pharmaceuticals publiceerde maandag positieve resultaten over een proef met het medicijn dupilumab, een middel voor de behandeling van huidaandoeningen. Desondanks noteerde het aandeel in de elektronische handel voorbeurs 1,6 procent lager.

Sanofi, de Franse partner van het bedrijf dat tevens een notering in de VS heeft, noteerde voorbeurs 0,3 procent hoger.

Slotstanden
Wall Street is vrijdag lager gesloten. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,2 procent lager op 17.807,06, de S&P 500 index 0,3 procent lager op 2.099,13, terwijl de Nasdaq 0,6 procent afstond tot 4.942,52.

Leren beleggen

Live koersen