Redactie ABM Financial News - Donderdag 2 juni 2016, 14:56 uur

Wall Street koerst donderdag af op een licht lagere opening, ondanks een beter dan verwacht ADP-banenrapport, waarbij de markt uitkijkt naar de uitkomst van de halfjaarlijkse OPEC-bijeenkomst in Wenen.

De futures van de Dow Jones Industrial Average, de S&P 500 en de Nasdaq noteerden pakweg een half uur voor opening 0,1 procent lager.

De aandacht ging voorbeurs met name uit naar het ADP-banenrapport over mei, dat over het algemeen als een indicator geldt voor de kwaliteit van het Amerikaans banenrapport dat vrijdag verschijnt. Uit de cijfers van loonstrookjesverwerker Automatic Data Processing bleek voorbeurs dat het aantal banen in de VS in de private sector in mei is gestegen met 173.000, waar gerekend werd op een stijging met 170.000.

Nour Al-Hammoury van ADS Securities zei in aanloop naar de publicatie dat analisten met name naar de deelindexen voor de werkgelegenheid kijken, aangezien sommige sectoren zwakte lieten zien en sterke bewegingen in de markt kunnen limiteren, en ook de steun aan een mogelijke verkoopgolf van de dollar op de korte termijn kan beperken.

Voor het banenrapport van vrijdag wordt een stijging van het aantal banen in mei voorzien van 155.000, versus een stijging van 160.000 in april.

Daarnaast bleek uit cijfers van het Amerikaans ministerie van Arbeid dat het aantal eerste steunaanvragen in de VS in de week eindigend op 28 mei is gedaald met 1.000 tot 267.000 nieuwe uitkeringsaanvragen.

Een uur na opening staan de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden geagendeerd.

De oliemarkt staat donderdag sowieso in de belangstelling, vanwege de halfjaarlijkse vergadering van de OPEC in Wenen. Tijdens de bijeenkomst wordt waarschijnlijk de discussie over de introductie van een gezamenlijk productieplafond nieuw leven ingeblazen. West Texas Intermediate en Brent noteerden voorbeurs achtereenvolgens 0,5 procent lager op 48,81 dollar en 0,1 procent lager op 49,66 dollar.

De euro noteerde ten opzichte van de dollar op 1,1174.

Bedrijfsnieuws
Apple kon rekenen op de aandacht van beleggers en noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,7 procent lager, nadat Goldman Sachs het koersdoel verlaagde van 136 dollar naar 124 dollar, maar het koopadvies handhaafde.

Tesla Motors steeg 0,3 procent, nadat CEO Elon Musk tijdens een congres de vertraging van de Model X leveringen verklaarde door leverancierskwesties en incidenten aan de grens met Mexico.

Cloud-opslagbedrijf Box noteerde 8,3 procent lager, na tegenvallende kwartaalresultaten.

Huizenbouwer Hovnanian steeg 2,6 procent, in aanloop naar de publicatie van kwartaalcijfers.

Slotstanden
Wall Street is woensdag vrijwel vlak gesloten. De Dow Jones Industrial Average sloot vlak op 17.789,12, terwijl de S&P 500 index 0,1 procent won op 2.099,33. De Nasdaq sloot ook 0,1 procent hoger op 4.952,25.

Leren beleggen

Live koersen