Redactie ABM Financial News - Woensdag 1 juni 2016, 14:56 uur

Wall Street opent woensdag naar verwachting lager, waarbij beleggers in aanloop naar het Amerikaans banenrapport later in de week voorzichtigheid betrachten.

Pakweg een half uur voor opening noteerden de futures van de Dow Jones Industrial Average 0,4 procent lager en verloren de S&P 500 futures en de Nasdaq futures 0,3 procent.

Daarmee zet Wall Street de neerwaartse trend van een dag eerder voort. "Beleggers hebben besloten hun risico's af te bouwen in aanloop naar een aantal belangrijke publicaties en bijeenkomsten later deze week, waaronder vergaderingen van de OPEC en ECB op donderdag en het Amerikaans banenrapport aanstaande vrijdag", aldus David Buik, marktanalist van Panmure Gordon & Co.

Op macro-economisch vlak staan een viertal publicaties op de agenda. Naast een tweetal inkoopmanagersindexen voor de industrie over mei, van respectievelijk Markit en ISM, worden ook cijfers over de bouwuitgaven in april vrijgegeven.

Vanavond staat het Beige Book van de Federal Reserve gepland en omdat deze als leidraad geldt voor de centrale bank bij het bepalen van het monetaire beleid, zal de markt hier nauwlettend naar kijken.

Voorbeurs werd reeds bekend dat het totaal aantal hypotheekaanvragen in de VS in de week eindigend op 27 mei is gedaald met 4,1 procent. De index daalde van 496,5 tot 476,1.

Een vat West Texas Intermediate noteerde kort voor opening 1,1 procent lager op 48,58 dollar en Brent daalde 1,1 procent tot 49,35 dollar.

De euro noteerde ten opzichte van de dollar op 1,1181.

Bedrijfsnieuws
Modehuis Michael Kors noteerde in de elektronische handel voorbeurs 7,1 procent hoger, nadat het concern een hoger dan verwachte winst en omzet rapporteerde over het laatste kwartaal van zijn gebroken boekjaar.

Under Armour verloor 3,7 procent, nadat het bedrijf dinsdag laat zijn omzetverwachting neerwaarts bijstelde, vanwege het faillissement van retailer Sports Authority.

Ook concurrent Nike stond onder druk en noteerde in de elektronische handel in Amerika 3,3 procent lager.

Salesforce.com verloor 1,5 procent, nadat de software producent aankondigde Demandware over te nemen voor 2,8 miljard dollar. Het aandeel van Demandware steeg 56,3 procent.

Slotstanden
Wall Street is dinsdag overwegend lager gesloten. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,5 procent lager op 17.787,13 punten, de S&P 500 index stond 0,1 procent af op 2.096,95 punten en de Nasdaq steeg uiteindelijk met 0,3 procent tot 4.948,06 punten.

Leren beleggen

Live koersen