Redactie ABM Financial News - Woensdag 29 juni 2016, 14:53 uur

Wall Street koerste woensdag af op een hogere opening, waarbij de risicobereidheid onder beleggers, terwijl de zorgen over de Brexit geleidelijk afnemen, toenam.

De futures van de Dow Jones Industrial Average, de S&P 500 en de Nasdaq futures noteerden pakweg een half uur voor de opening van de beurs in New York 0,6 procent hoger.

Daarmee zetten de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend van dinsdag voort, na de scherpe verkoopgolf de voorgaande handelsdagen, vanwege de Brexit.

"Waarom gaan de markten omhoog? Het Verenigd Koninkrijk verlaat toch 's werelds grootste handelsblok? Een belangrijk gegeven, dat langere tijd een rol zal spelen, zo lijkt het", aldus Augustin Eden, analist van Accendo Markets. "Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU zal nog jaren op zich laten wachten en politici proberen op behendige wijze het proces, ofwel het opstarten van dit proces, te vertragen."

Op macro-economisch vlak staan woensdag een viertal publicaties op de agenda. Voorbeurs werd reeds bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in Amerika vorige week is gedaald met 2,6 procent. De marktindex daalde van 522,2 naar 508,4.

In mei namen de persoonlijke inkomens in de Verenigde Staten op maandbasis met 0,2 procent toe. Persoonlijk uitgaven stegen met 0,4%.

Na de openingsbel volgen vanmiddag de aanstaande woningverkopen in Amerika in mei, gevolgd door het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA).

De prijs voor een vat ruwe olie noteerde woensdag een half uur voor opening van Wall Street aan de Nymex 0,8 procent hoger op 48,25 dollar, terwijl een vat Brent 0,8 procent duurder werd op 49,65 dollar.

Het Britse pond noteerde 0,8 procent hoger op 1,3452 dollar. De euro steeg ten opzichte van de greenback met 0,3 procent tot 1,1097 dollar.

Stijgers en dalers
Adidas kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern bekendmaakte de samenwerking met 'Yeezus', ofwel Kanye West, uit te breiden. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,2 procent hoger.

Monsanto, dat producten voor de landbouw produceert, heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettowinst van 717 miljoen dollar, ofwel 1,63 dollar per aandeel, geboekt, op een omzet van 4,19 miljard dollar. De aangepaste winst kwam uit op 2,17 dollar per aandeel. De resultaten waren teleurstellend. Tevens werd bekend dat de mededingingsautoriteit van de EU de gevolgen van een mogelijke overname door Bayer van Monsanto gaat bestuderen. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,1 procent hoger.

Nike rapporteerde dinsdagavond een lagere nettowinst in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar. De omzet steeg wel met 6 procent. Het aandeel won voor de openingsbel 1,6 procent.

General Mills rapporteerde voorbeurs over het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettowinst van 379,6 miljoen dollar, ofwel 0,62 dollar per aandeel, op een omzet van 3,93 miljard dollar. De aangepaste winst kwam uit op 0,66 dollar per aandeel. Het aandeel steeg na publicatie van de resultaten 1,7 procent.

Slotstanden
Wall Street is dinsdag hoger gesloten, waarmee de Amerikaanse aandelenmarkten de tweedaagse verkoopgolf, in reactie op de Brexit, doorbrak. De Dow Jones Industrial Average sloot 1,6 procent hoger op 17.409,72 punten, de S&P 500 won 1,8 procent tot 2.036,09 punten en de Nasdaq steeg 2,1 procent tot 4.691,87 punten.

Leren beleggen

Live koersen