Redactie ABM Financial News - Dinsdag 21 juni 2016, 14:52 uur

Wall Street koerst dinsdag af op een hogere opening in aanloop naar een speech van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve, terwijl de zorg over een mogelijke Brexit boven de markt blijft hangen.


De futures op de Dow Jones Industrial Average en de Nasdaq noteerden pakweg een half uur voor opening van de handel 0,3 procent hoger, de futures op de S&P 500 index wonnen 0,2 procent, na klinkende koerswinsten op maandag.

Voorzitter Yellen zal dinsdag een verklaring over het monetaire beleid van de Fed afleggen voor de bankencommissie van de Senaat. Sommige analisten bagatelliseerden de verklaring. "Het is de meest zinloze toespraak van de Fed-voorzitter in de recente geschiedenis", zei Chris Weston van IG. "De markt richt zijn focus op slechts één ding: het Britse referendum", zei hij.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag vrijwel geen richtinggevende data geagendeerd.

Futures op een vat West Texas Intermediate noteerden ruim een half uur voor opening van de beurs 1,6 procent lager op 49,18 dollar en de prijs voor een vat Brent daalde 1,9 procent tot 50,31 dollar.

De euro noteerde ten opzichte van de dollar op 1,1303.

Bedrijfsnieuws
Tweehands autodealer CarMax boekte in het fiscale eerste kwartaal een nettowinst van 175,4 miljoen dollar, ofwel 0,90 dollar per aandeel, op een omzet van 4,13 miljard dollar. De resultaten stelden teleur. Het aandeel noteerde voorbeurs 3,4 procent lager.

Huizenbouwer Lennar boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 219 miljoen dollar, ofwel 0,95 dollar per aandeel, op een omzet van 2,75 miljard dollar. De data waren beter dan verwacht. Het aandeel steeg in de elektronische handel voorbeurs 3,3 procent.

Sabre noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,2 procent hoger, nadat het bedrijf, dat software levert aan de reissector, het vertrek van CEO Tom Klein aankondigde.

Facebook noteerde 0,2 procent hoger, nadat de bestuurders van het bedrijf tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de social netwerksite herhaalden de Chinese markt te willen betreden. "We leren, we bestuderen de Chinese markt en we zullen zien wat er gebeurt", aldus operationeel directeur Sheryl Sandberg, nadat zij afgelopen week in China verbleef.

Slotstanden
Wall Street is maandag hoger gesloten. De S&P 500 index noteerde 0,6 procent hoger op 2.083,25 punten. De Dow Jones index steeg 0,7 procent op 17.804,87 punten en technologiebeurs Nasdaq dikte 0,8 procent aan op 4.837,21 punten.

Leren beleggen

Live koersen