Redactie ABM Financial News - Dinsdag 28 juni 2016, 14:58 uur

Wall Street koerste dinsdag richting een hogere opening, waarmee net als in andere aandelenmarkten wereldwijd een herstel plaats leek te vinden in navolging van de Brexit verliezen.

De futures van de S&P 500, de Dow Jones Industrial Average en de Nasdaq futures stegen een half uur voor opening 1,2 procent.

Ook de beurzen in Azië en Europa en andere risicovollere beleggingen, zoals olie en het Britse pond, gingen omhoog.

"Na twee dagen van drastische verkoopdruk in navolging van Brexit, zijn er tekenen dat er wat rust in de markten is gekomen en de risicobereidheid is verbeterd", zei analist Richard Perry van Hantec Markets.

"De zorg is dat dit slechts een 'dead cat bounce' is en handelaren dit slechts als een mogelijkheid beschouwen om te verkopen. Maar op dit moment is de outlook iets positiever", voegde Perry toe.

Een 'dead cat bounce' verwijst naar een korte opleving van aandelen na stevige dalingen, waarna de dalingen vervolgens weer doorgaan.

Olieprijzen gingen dinsdag aardig omhoog. De future voor West Texas Intermediate olie steeg met 2,6 procent tot 47,55 dollar, terwijl Brent olie 2,5 procent aandikte tot 48,33 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,1082.

Een uur voordat de markten openen werd uit een definitieve meting van de Amerikaanse overheid bekend dat het bruto binnenlands product in de Verenigde Staten in het eerste kwartaal harder is gegroeid dan eerder was geraamd. De economie groeide met 1,1 procent. In mei werd in een tweede raming nog uitgegaan van een groei van 0,8 procent en in een oorspronkelijke raming die daarvoor reeds verscheen, kwam een magere groei van 0,5 procent uit de bus.

Later worden de S&P Case Shiller huizenprijzen gepubliceerd en het consumentenvertrouwen zoals dat door Conference Board wordt gemeten.

Stijgers en dalers
Dow Chemical maakte vanmiddag bekend wereldwijd 2.500 banen te schrappen. Dat komt neer op 4 procent van het wereldwijde personeelsbestand van het Amerikaanse chemiebedrijf. Eind vorig jaar maakte beoogd fusiepartner DuPont al bekend dat het 1.700 banen zou schrappen in thuisstaat Delaware om zo 700 miljoen dollar aan kosten te besparen. Dow Chemical hoopt met het schrappen van 2.500 banen concurrerender te worden en de kosten te stroomlijnen. De koers steeg in de elektronische handel voorbeurs 1,1 procent.

Tesla steeg in de handel voorbeurs met 1,1 procent. SolarCity zei maandagavond een comité te hebben gevormd van twee onafhankelijke bestuursleden om het overnamebod te bestuderen van Tesla op SolarCity.

Nike maakt na de slotbel kwartaalresultaten bekend.

Slotstanden
De Amerikaanse beurzen sloten maandag flink lager. De S&P 500 index eindigde 2,1 procent lager op 1.995,42 punten. De Dow Jones index daalde 1,8 procent op 17.096,984 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 2,3 procent op 4.580,10 punten.

Leren beleggen

Live koersen